AKTUELNO

Olimpijske igre u Parizu polako se bliže kraju, do ceremonije svečanog zatvaranja je ostalo još tri dana, a naši sportisti do sada su obezbedili dve medalje.

Četvrtak je novi dan na olimpijskim borilištima i nova prilika za srpske sportiste da našu zemlju obraduju bar još jednim odličjem.

Rvač Mate Nemeš od 11.00 sati boriće se protiv Amantura Ismailova iz Kirgistana u repasažu. Naime, ukrajinski rvač Parviz Nasibov plasirao se u finale olimpijskog turnira do 67 kilograma u grčko-rimskom stilu, te je našem takmičaru "obezbedio" borbe za bronzanu medalju.

Kajakašice Srbije K-500 kroz novu trku boriće se za finale, a polufinale je zakazano za 11.40 časova. Predvođene iskusnom Milicom Novaković, Anstazija Bajuk, Marija Dostanić i Dunja Stanojev voziće u prvom polufinalnoj trci.

Deset minuta kasnije (11.50) kreću i kajakaši. Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević u disciplini K4 500 metara blistali su u kvalifikacijama, te se nadamo da će istim tempom nastaviti i u polufinalu.

Meč dana na Olimpijskim igrama u Parizu odigraće košarkaši Srbije i SAD. Polufinalni duel ove dve selekcije zakazan je za 21.00 sat.

Srećno!

Autor: Dubravka Bošković