AKTUELNO

Najbolja sportiskinja Srbije Ivana Španović i atletičarka Milica Gardašević nastupaju u kvalifikacijama u disciplini skok udalj na Olimpijskim igrama u Parizu.

Zlato na Olimpijskim igrama nedostaje Ivani Španović da upotpuni svoju bogatu riznicu uspeha u karijeri i sve je maksimalno podredila Olimpijskim igrama u Parizu.

Na olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojila je bronzanu medalju, u Tokiju 2021. spletom nesrećnih okolnosti bila je četvrta.

Ove godine se nije puno takmičila, skakala je samo na dva mitinga i njen najbolji skok bio je skromnih 6,29 metara, ali utisak je da je najbolje od sebe sačuvala za Pariz.

Nedavno je imala problem sa Ahilovom tetivom, ali je pred dolazak u Grad svetlosti otkrila da je sve pod kontrolom i da nema razloga za brigu. Podsetimo, Ivanin lični rekord je 7.24 metara u dvorani i 7.14 metara na otvorenom.

Veliki podvig i plasman među 12 najboljih pokušaće da napravi i naša Milica Gardašević.

Prošle sezone ostvarila je lični rekord skokom 6.91 metara, a ove godine njen najbolji rezultat je 6.76. Ukoliko ponovi sličan skok danas i Milicu ćemo gledati u velikom finalu.

Inače, zadata norma za finale je 6.75, a dalje prolazi 12 najboljih takmičarki na osnovu rezultata.

Idemo, devojke!

Autor: Aleksandra Aras