AKTUELNO

Novak Đoković je demonstrirao silu i u 2. kolu Olimpijskih igara, pobedio je Rafaela Nadala sa 6:1, 6:4. I kako je Srbin odmah posle meča pokazao klasu i čestitao Rafi na dobroj borbi, te mu odao počast za dugovečnost na terenu, Španac i nije bio toliko raspoložen za lepe reči posle bolnog poraza. Olimpijske igre 2024 u Parizu pratite u našoj posebnoj kategoriji.

Novak Đoković je pobedio Rafaela Nadala u 2. kolu Olimpijskih igara sa 6:1, 6:4. U 60. duelu dvojice najboljih u istoriji tenisa, rutinsku pobedu je odneo Srbin, koji je tako zacementirao svoje mesto najboljeg koji je ikada držao reket u istoriji belog sporta.

Neposredno posle duela, Nole se oglasio i još jednom odao poštovanje najvećem rivalu kojeg je imao. Podelio je njihove zajedničke slike na Instagramu i u opisu dodao:

Drago mi je da je naše epsko rivalstvo i dalje blokbaster, Rafa. Srećno u dublu. Idemo Srbija, slava Bogu - napisao je Nole uz zajedničku fotografiju sa Nadalom.

Sa druge strane, Španac se tokom dana nije oglašavao, nije čak ni podelio Novakovu objavu, kako je to umeo ranije da radi, pa se u jedan sat posle ponoći, oglasio na Instagramu i uz zvanične heštegove Olimpijskih igara, nije dodao nikakvu ličnu poruku.

U opisu fotografije stoje reči: Olimpijske igre, Pariz, tenis i srce Španije.

Jasno je da je poraz u singlu bio bolan za "kralja šljake", ali on i dalje ima šanse u dublu da dogura daleko na terenu Filip Šatrije. Podsetimo, njegov partner na ovim Olimpijskim igrama je Karlos Alkaras.

Autor: Dubravka Bošković