AKTUELNO

Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara održaće se u petak 26. jula, a Pariz izgleda kao da je pod opsadom.

Mere obezbeđenja su ogromne, pripadnici policije, vojske i obezbeđenja su na svakom koraku, a mnogi su naoružani dugim cevima, dok na grudima nose pancire.

Prestonica Francuske izgleda kao da je ratna zona, ali su mere obezbeđenja jasne kada se ima u vidu da su stigle i jezive pretnje pred start Olimpijskih igara. Tri dana uoči zvaničnog otvaranja, pojavila se zastrašujuća direktna pretnja i to od momka koji na arapskom pokrivenog lica poslao jezivu poruku Francuzima i Emanuelu Makronu.

- U ime Boga, naša borba protiv cionističkog režima se nastavlja. Poručujemo Francuzima i predsedniku Makronu: podržali ste cionistički režim u njihovom zločinačkom ratu protiv Palestinaca. Vi ste ih snabdeli oružjem. Pomogli ste im da ubiju našu braću i sestre i našu decu. Pozvali ste cioniste na Olimpijske igre. Vi ćete platiti za to. Reke krvi će teći ulicama Pariza. Taj dan dolazi - rekao je muškarac koji je na kraju jezivog snimka podigao lažnu odsečenu glavu.

Zbog ovoga Francuzi su rešili da mere obezbeđenja pojačaju na najviši nivo i trenutno Pariz izgleda kao da ni muva nema gde da prođe a da je obezbeđenje ne primeti.

Autor: Aleksandra Aras