AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da dođe do nove Grend slem titule, pošto je od njega u finalu bio bolji Karlos Alkaraz sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2 i 7:6. Kasno se probudio Nole, tek u trećem setu, što je bilo prekasno da se nešto napravi u ovom meču.

Bolje je Španac otvorio meč, dosta bolje, praktično je bez muke došao do prvog seta, onda je u drugom odigrao identično dobro, a Novak je bio bez prilike da napravi nešto.

Konačno se Đoković vratio u meč, zaigrao je malo bolje, ali nedovoljno. Imao je tri meč lopte Alkaraz, tada se Novak probudio, spasio je sve tri, vratio je brejk i ušao u tajbrejk, ali tamo je Španac došao do titule.

Na ovaj način je Karlos Alkaraz odbranio titulu osvojenu prošle godine, uspeo je da odbrani i bodove, pa će od ponedeljka biti i dalje na trećoj poziciji na ATP listi sa 8.130 bodova, praktično, odbranio je sve što je mogao.

Opet, Novak Đoković nije imao za čim da žali, pošto je i on odbranio svoje bodove, pa će od ponedeljka imati 9.160 bodova na ATP listi, sačuvao je prednost u odnosu na Alkaraza.

Ono što obojicu raduje je to što su prišli Janiku Sineru koji se nalazi na prvom mestu, koji će od ponedeljka imati 9.570.

Drugim rečima, Novak se približio Sineru na 410 bodova, dok je Alkaraza na 1440 od prvog mesta.

Autor: Jovana Nerić