AKTUELNO

Češka teniserka Barbara Krejčikova uspela je da dođe do svoje druge Grend slem titule u karijeri u singl konkurenciji, pošto je u velikom finalu Vimbldona slavila protiv Jasmine Paolini iz Italije sa 2:1, po setovima 6:2, 2:6, 6:4 posle skoro dva sta tenisa.

Ponovo je Jasmina Paolini uspela da pobedi sve predikcije i dođe do finala nekog Grend slem turnira, nakon što je to uradila na Rolan Garosu, ali opet je imala identičan kraj svoje avanture, jer je opet izgubila u velikom finalu.

Pred ovo finale je Barbara bila favorit, međutim, Jasmina Paolini je pokazala da i te kako ume da igra protiv favorita, ali, to sada nije bio slučaj.

Barabara je dosta bolje otvorila meč, uzela je brejk odmah na startu meča, onda i još jedan već u petom gemu prvog seta, te je rutinski sa 6:2 slavila u ovom prvom delu igre. Međutim, nije to opravdala u drugom setu, kada je Jasmina preuzela inicijativu.

Foto: Tanjug AP/Mosa'ab Elshamy

Italijanka je dobro servirala na početku, da bi odmah uzela brejk svojoj protivnici. Povela je sa ogromnih 5:2, kada je Krejčikova servirala i ponovo prepustila brejk protivnici za konačnih 2:6 u ovom delu igre.

Treći set je bio i najzanimljiviji. I jedna i druga su igrale izuzetno dobro, branile su svoj servis, servirale su odlično, ali sve do sedmog gema, kada je Jasmina Paolini prepustila isti svojoj protivnici. Povela je Krejčikova sa 4:3, da bi sjajno servirala i došla do 5:3. Paolini je potom odbranila svoj servis, ali nije imala snage da napravi novi brejk.

Foto: Tanjug AP/Mosa'ab Elshamy

Krejčikova je osvojila svoju drugu Grend slem titulu u karijeri, bar kada je reč o singlu, pošto je osvojila i Rolan Garos pre tri godine. S druge strane, ona ima sedam Grend slem titula u dublu, kao i još tri titule u miks dublu.

Jasmina Paolini ima tek dva finala.

Autor: Dalibor Stankov