AKTUELNO

Novom pobedom najbolji srpski teniser Novak Đoković dodatno je uvećao svoje bogatstvo.

Neverovatan talenat i predan rad Đokoviću su obezbedili veliko bogatstvo. Do prošle godine je, prema pisanju medija, zaradio 171.000.000 dolara, i to samo od teniskih turnira. Ako se tome dodaju sponzorski ugovori, njegovi prihodi su nekoliko puta veći.

Srpski as novac ulaže uglavnom u nekretnine, restorane, fondaciju i porodični privatni biznis. Đoković već godinama kupuje luksuzne stanove, apartmane, kuće i vile po celom svetu.

Đoković je novac uložio u nekretnine u Njujorku, Majamiju, Monte Karlu, Beogradu i vilu na Fruškoj gori. Tu su i vila u Marbelji, imanje u Crnoj Gori.

Samo u nekretnine i slično Đoković je do sada uložio oko 30 miliona dolara.

Ranije, kada je sa porodicom boravio u glavnom gradu Srbije, Đoković je odseo u jednom od luksuznih hotela u centru grada, ali je prošle godine kupio ceo sprat u zgradi u naselju West 65, pa je to sada njihova oaza.

Foto: Tanjug AP/Mike Egerton

Za taj stan Novak je iskeširao oko 550.000 evra, a nedavno se pojavila informacija da ga je prodao i to za vrtoglavih milion evra.

Đoković je pre nekoliko godina postao vlasnik luksuznog stana u Majamiju u zgradi koja se nalazi tik uz Atlantski okean. Prema navodima američkih medija, za ovo je izdvojio neverovatnih 6.700.000 dolara.

Ovaj stan ima tri spavaće sobe, tri kupatila i prozore od poda do plafona. Novak i njegova porodica mogu uživati u spektakularnom pogledu na Atlantski okean, zaliv, park i grad. Na raspolaganju su im i dva privatna bazena, spa centar, sauna, fitnes centar, bar, a najbolji teniser sveta ima i ključ od ekskluzivnog privatnog parka.

Ronaldo i Hamilton su mu komšije

Godinu dana kasnije, tačnije 2019, kupio je i imanje u Njujorku, na Menhetnu. Kako je tada objavio Wall Street Journal, Đoković je dva stana platio 5.400.000 dolara, a njegov prvi komšija je jedan od najboljih svetskih fudbalera Kristijano Ronaldo.

Za vilu u Marbelji, Đoković je po pisanju stranih medija, izdvojio čak 10 miliona dolara. Najpre ju je iznajmljivao, da bi se u nju preselio tokom 2020. godine, gde je i proveo najveći deo karantina.

Plan mu je inače da mu upravo u Marbelji bude i stalna rezidencija tokom teniske sezone, a ne Monte Karlo kao što je to prethodno bio slučaj.

Đoković već nekoliko godina ima i imanje u Portonovu u Kumboru. Dupleks u ovom naselju koštao ga je tri miliona evra.

Najbolji srpski teniser sa porodicom najviše vremena provodi u kući u Monte Karlu, koja se nalazi na jednoj od najprestižnijih lokacija.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Automobili Novaka Đokovića

Novak Đoković ima ukusa za luksuz, a to se najbolje može videti kroz njegovu kolekciju automobila. Prema nekim izvorima, među njegovim automobilima su:

Peugeot e-208 vrednosti oko 40.000 evra

Peugeot RCZ vrednosti oko 20.000 evra

Bentley continental GT koji košta preko 200.000 evra

Mercedes Benz S klase vrednosti preko 50.000 evra

Aston Martin DB9 Volante vrednosti preko 200.000 evra

Bentley GT Coupe vrednosti takođe preko 200.000 evra.

Ovo nije kraj liste, a zbirna vrednost automobila veća je od milion evra.

Autor: Snežana Milovanov