AKTUELNO

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ekspresno se oporavio od povrede meniskusa i operacije u Parizu, a samo nekoliko nedelja kasnije dominira na Vimbldonu - iako je na turnir stigao kada nije bio siguran da li će uopšte učestvovati, Srbin je još jednom impresionirao čitav teniski svet.

Pa tako i jednog od najboljih teniskih trenera svih vremena.

Amerikanac Rik Maći oduševljen je partijama koje Novak prikazuje u Londonu, pa je to rešio da podeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama. Pred polufinalni meč srpskog tenisera i Italijana Lorenca Musetija Rik je otkrio zbog čega je Đoković najbolji.

"Imao je lakšu operaciju 5. juna. Pet nedelja kasnije on izvodi veliku operaciju. Njegov tajni sos su kozje mleko iz Srbije i trava iz Engleske", napisao je Rik Maći, a sasvim je jasno na šta je aludirao.

Trava iz Engleske odnosi se na onu sa Vimbldona, koju Novak "proba" kada god osvoji najprestižniji turnir na planeti.

Drugi deo tvita u kojem Maći pominje kozje mleko je zapravo igra rečima. Na engleskom se skraćenica GOAT odnosi na najboljeg svih vremena u nekoj oblasti, a isto tako se piše i koza, pa Rik ovom prilikom uopšte nije mislio na životinju već na to što Novak Đoković već godinama nema konkurenciju kada je reč o najuspešnijem teniseru ikada.

Inače, Rik Maći je veoma kompetentan da odlučuje ko je najbolji svih vremena. On je jedan od najvećih teniskih trenera, a tokom karijere trenirao je petoro igrača koji su stigli do prve pozicije na listi.

Kod muškaraca je taj cilj ispunio kao trener Endija Rodika, dok su mu kod dama najveće uspehe u karijeri donosile Dženifer Kaprijati, Serena i Venus Vilijams, ali i Marija Šarapova.

Autor: Dubravka Bošković