AKTUELNO

Novak Đoković igra vrhunski tenis na Vimbldonu i ozbiljan je favorit za osvajanje titule, tvrdi Nenad Zimonjić, prijatelj i bivši trener najboljeg tenisera današnjice.

Nenad Zimonjić boravi u Londonu sa suprugom Mimom. Vratio se ove godine na Vimbldon da bi igrao na turniru legendi. Drži na oku sunarodnika Novaka Đokovića i njegovu želju da osvoji istorijsku 25. grend slem titulu.

- Mislim da igra sve bolje, kako turnir odmiče. Poslednji meč (protiv Holgera Runea op.a.), odigrao je najbolje do sada. Očekujem da će odigrati još bolje u četvrtfinalnom meču protiv Aleksa de Minora - rekao je Nenad Zimonjić za portal Ubitennis.

Novak Đoković neočekivano je imao sukob sa publikom na Centralnom terenu, nakon svoje poslednje pobede u ponedeljak uveče. Optužio je tada pojedine gledaoce da ga nisu poštovali. Čuli su se uzvici „ruuune“, što je po Đokoviću bio vid pritiska i nekorektnog navijanja protiv njega.

Zimonjić, koji je dugogodišnji Đokovićev prijatelj koji je ranije ove godine putovao sa njim u Monte Karlo i Rim, nije bio u mogućnosti da se izjasni o navedenim dešavanjima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nisam stigao da odgledam ceo meč, ne mogu da komentarišem (Đokovićeve opaske) ​​jer nisam bio tamo. Ali ono što mogu da kažem je, da je publika ovde (na Vimbldonu) veoma obrazovana i da zaista poštuje sve. Ako postoji neko (nepoštovanje Đokovića) možda tu ima par ljudi. Dakle, ne možete ovo reći o gomili. Siguran sam da to nije ništa bitno.

Govorio je Nenad Zimonjić o budućnosti srpskog tenisa, gde pored neprikosnovenog Novaka Đokovića mogu da se pomenu i dva mlađa tenisera - Hamad Međedović (20) i Miomir Kecmanović (24). Tu je i 18-godišnji Marko Maksimović koji je trenutno među 20 najboljih juniora na svetu.

- Nadam se da dolaze neke nove, zaista dobre generacije. Videćemo šta budućnost donosi. Neće biti lako parirati bilo kojem od ovih rezultata i standarda koje je Đoković postigao. Njegovi rekordi govore sami za sebe. Možda nikada neće biti oboreni, ali mi ćemo se truditi da bude što je moguće bolji.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Sezona u svetskom tenisu vrlo je duga i naporna.

- Naša sezona je verovatno najduža u sportu. Veoma je zahtevna za telo, tu su putovanja, menjanje vremenskih zona, tako da morate biti izuzetno spremni, mentalno čvrsti. Potreban je zaista jak tim imati oko sebe, kao i podršku porodice. Da li će se ovo promeniti, ne znam. Imali smo možda tri nedelje da se odmorimo i pripremimo za sledeću sezonu, što je zaista brutalno. Ali dobra stvar je što je tenis veoma popularan i što ga ljudi prate - poručio je Nenad Zimonjić.

Autor: Marija Radić