AKTUELNO

Malo je verovatno da će kraljevska porodica zameniti princezu Kejt ako ne bude mogla da prisustvuje finalu Vimbldona. Nadamo se da će princeza Kejt biti dovoljno zdrava da prisustvuje finalu Vimbldona ovog vikenda, ali postoji rezervni plan.

Moguća zamena za princezu Kejt za dodelu trofeja pobednicima na Vimbldonu otkrivena je, a to je neko koga mnogi ljubitelji kraljevske porodice možda neće prepoznati.

Kao pokroviteljka "All England" kluba, princeza od Velsa dodeljuje trofeje teniskim šampionima od 2016. godine, ali njen kontinuirani tretman protiv raka postavlja pitanje da li će se osećati dovoljno dobro da to učini ovog vikenda.

Foto: Tanjug AP/James Manning

Kejt je ove godine imala samo jedan javni nastup, na "Trooping the Colour" prošlog meseca, ali ako nije dostupna, vojvotkinja od Gloucestera se navodno sprema da dodeli nagrade, prema The Telegraph-u.

Predsednica "All England" kluba, Debi Dževans, rekla je publikaciji da će zvaničnici na Vimbldonu ostati "fleksibilni" po pitanju aranžmana, s finalnom odlukom o dodeli obaveza očekivanom tek u subotu ujutru, pred žensko finale.

Kensingtonska palata nije potvrdila nikakve obaveze za princezu u skorije vreme dok nastavlja sa preventivnom hemoterapijom.

Pre dve nedelje, gospođica Dževans je izjavila da je "nadala" da će princeza biti na Vimbldonu, međutim, javno se spekuliše da je vojvotkinja Gloucestera izašla kao zamenski kandidat tokom neformalnih razgovora.

Vojvotkinja od Gloučestera rođena je u Danskoj i poznata je kao Birdžit van Deurs Henriksen pre nego što se udala za princa Ričarda, vojvodu od Gloucestera, 1972. godine.

Autor: Jovana Nerić