AKTUELNO

Nije Holger Rune bio dostojan rival našem Novaku Đokoviću u osmini finala Vimbldona uprkos tome što je na papiru on bio najteža prepreka do sada, pa je nakon relativno kratke borbe Danac poklekao i izgubio sa 3-0.

Duel su osim sjajne igre srpskog asa obeležile i situacije koje je Nole na kraju meča istakao, a u kojima je publika zviždala našem teniseru uz skandiranje rivalu.

U opširnoj izjavi na kraju meča Đoković je zapušio usta bezobraznoj publici i pozdravio sve one prave ljubitelje tenisa.

- Pa svim navijačima koji imaju respekt hvala što su ostali, njima čestitam iz dubine duše. A svima onima koji su odabrali da ne pokažu respektima, želim lakuuuuu noć. Lakuuuuu noć, lakuuuuu noć. Vrlo dobro veče! Ne, ne, ja to ne prihvatam. Znam da su podržavali Runea, ali to je isto kao "buuu". Dobro je, dobro je, fokusiram se na ljude koji dolaze ovde, koji vole tenis i cene igrače, napore. Igrao sam u mnogo težim okolnostima, ne možete da me dodirnete - rekao je Novak.

Britanski mediji su opširno izveštavali o čitavoj situaciji, a u moru tekstova izdvojio se onaj koji je "Dejli Mejl" objavio i u kom su optužili Novaka da je on nešto čuo "drugačije" od svih.

Navodi se da je on jedini skandiranje Runeu razumeo na pogrešan način, što se može zaključiti i na osnovu naslova u kom se pitaju da li je sve pogrešno razumeo.

- Sedmostruki šampion je pretvorio svoj intervju na terenu u tiradu o onome što je smatrao da su uvrede upućene njemu tokom pobede u tri seta u ponedeljak uveče. Izgledalo je da publika jednostavno skandira "Ruuuuuuune" za njegovog protivnika, ali Đoković je, kao što često biva, to drugačije video- stoji u tekstu.

U nastavku se bave istorijatom sukoba Novaka Đokovića i publike, a pominju i Runeovu izjavu nakon čitavog incidenta.

Autor: Jovana Nerić