AKTUELNO

Odličnom igrom, vaterpolisti Srbije su se u Buenos Ajresu plasirali u finale Svetskog prvenstva za igrače do 18 godina. U polufinalu su savladali Crnu Goru sa 13:9 (6:0, 2:2, 1:3, 4:4) U finalu će igrati sa pobednikom duela Mađarska – Italija, a utakmica počinje u sredu u 1.30.

Srpski talenti su sjajno počeli susret. Nisu znali za promašaj, sredinom druge četvrtine su vodili 8:0 a da su pri tome šest pogodaka postigli sa igračem više. Tek u 11. minutu je Janović postigao prvi gol za Crnu Goru. U toj četvrtini Gladović nije realizovao peterac a Gojković je bio strelac drugog gola za Crnu Goru.

U trećem delu je Srbija slabo odigrala. Istina, preko Bodiroge iz kontre je povećala prednost na 9:5. Međutim usledila su tri gola rivala za nepunih 80 sekundi. Moglo je da bude i gore da je Janović iskoristio peterac četiri sekunde pre poslednjeg odmora. Uporni Crnogorci se nisu predavali. Posle 0:8 sredinom druge četvrtine, stigli su golom sjajnog Gojkovića na 6:9 u trećem minutu poslednjeg dela. Seriju je zaustavio Čonkić, zaim je Gladović povosio na 11:6 4,20 do kraja. Tu više nije bilo dileme. Srbija je obezbedila medalju.

Autor: Aleksandra Aras