AKTUELNO

Bivši vaterpolista Nikola Rađen je za novo izdanje potkasta "sa Jovanom Nerić" govorio o svojim počecima u vaterpolu, a malo ko zna da je proslavljeni sportista u sport, koji mu je promenio život ušao sasvim slučajno.

Naime, iako bivši vaterpolista Nikola Rađen već dve godine nije u bazenu, on je ipak ostao u sportu. Kako kaže za podkast, njegova želja je da deci i mladima usadi ljubav prema sportu i vaterpolu, što mu, po svemu sudeći, odlično ide.

ULAZAK U SVET VATERPOLA

- Bio sam bucika kao mali, kao sada, imao sam krivu kičmu na nekom sistematskom pregledu, i mami su rekli da bi bilo dobro da idem na plivanje. I tako je počela moja karijera, sa nepunih 11 godina, 1995. godine - rekao je Rađen.

Foto: TV Pink Printscreen

PRVI VELIKI KORACI U KARIJERI

- Prelazak iz Vojvodine u Partizan, to je bilo u mojoj 16. godini. Prešli smo braća Pjetlović i ja. Partizan je bio osvajač, i došli smo kao pojačanje, od nas se očekivalo. Meni je lično, bilo jako teško da se naviknem. Čudno mi je bilo menjanje prevoza. trebalo mi je vremena da se naviknem na metropolu. Posle je sve išlo kako treba. Prve utakmice su se dešavale 2003. i 2004. godine. Tamo sam bio devet godina, rastao sam sa saigračima - objašnjava Rađen.

Foto: TV Pink Printscreen

- Teško je izgubiti rutinu, odlaska na trening, utakmica, reprezentracije... Teško je navići se na realan život, jer sve bazena je realan život. Mi smo bili moderni gladijatori, bez slobodnog dana. Sve je bilo podređeno reprezentaciji, angažovanju kluba. zadovoljan sam i ponosan što mi je sport dao tu privilegiju da živim u raznim gradovima, da radim šta volim... - rekao je Rađen.

Autor: Dubravka Bošković