AKTUELNO

Muško i žensko finale Kupa Srbije u odbojci će biti odigrano sutra u Lajkovcu.

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije rekao je za “Novo jutro” Televizije Pink da će sutra biti održano finale Kupa Srbije u odbojci.

- Ovo je prvi put da će na našim prostorima biti održano i muško i žensko finale u jednom danu. Mi smo uspeli to da napravimo u Lajkovcu koji ima veoma ozbiljnu ekipu i kvalitetne sportske radnike koji su napravili jedan vrlo respektivan klub koji igra i evropske kupove - istakao je Gajić.

On dodaje da oni imaju jako lepu halu i da je Savez želeo da decentralizuju priču jer su se obično sve akcije odbojke dešavale na liniji Beograd - Novi sad. Pozitivno je prokomentarisao akciju testiranja pionira.

Foto: Printscreen

- Ovo je prva godina testiranja pionira i pionirki i prezadovoljan sam. Veliko je interesovanje dece. Mi pošaljemo naše trenere širom Srbije, tamo se izvrše određena testiranja, a mi pravimo određenu bazu podataka, kao i jedan seminar za lokalne trenere - rekao je Gajić.

Gajić je naglasio da je u odbojci jako važan prvi trener i da je presudna obuka u prvih šest meseci do godinu dana.

- Moram da pohvalim odbojkaške radnike širom Srbije. Kada sam ih pitao kako da im pomognem, zatražili su transfer stručnog znanja, da pomognemo u edukaciji njihovih lokalnih trenera - kazao je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Po njegovim rečima Liga nacije će biti u Kraljevu iz istog razloga zbog kog je finale Kupa Srbije u Lajkovcu.

Foto: Printscreen

- Razlog je da se decentralizujemo. Kraljevo je jedan važan centar odbojke. Taj grad zaslužuje da dobije jedan takav turnir. To je prvi put da će biti i muški i ženski turnir u jednom gradu u Ligi nacija. Ovo takmičenje će se igrati pet vikenda - objašnjava Gajić.

On je dodao da će od 25. do 27. maja biti održan muški turnir na kom učestvuju Italija, Nemačka i Brazil, a da će od 29. do 31. maja na istom mestu počinje ženski turnir.

- Na ženskom turniru učestvuju Rusija, Turska i Belgija. Od Svetskog prvenstva očekujemo, da ako svi budu zdravi, budemo u jednoj drugoj konkurenciji favorite za medalje - kaže Gajić.

#Odbojkaški savez Srbije

#Zoran Gajić

'