AKTUELNO

Ma, bravo!

Senzacija u Hertogenbošu! Srpska teniserka, Aleksandra Krunić ostvarila je pobedu karijere, pošto je uspela da u osmini finala savlada petu teniserku na svetu, Džesiku Pegulu iz SAD u tri seta - 2:1 (7:6, 6:7, 6:4)!

Meč je potrajao dva sata i 47 minuta, a sjajna Aleksandra mogla je da završi meč i u drugom, gde je došla do tajbrejka, povratila se posle lošeg starta i 0:3 u tom gemu, ali je Amerikanka ipak uspela da izbori treći set, ne i pobedu.

Jer naša Aleksandra je odmah u prvom gemu mogla do brejka u tom trećem setu, a pošto nije uspela da ga napravi tada, jeste dva gema kasnije. Čuvala je svoju poziciju i sačuvala i zasluženo je izbacila prvog nosioca na turniru.

Sve dolazi nakon ekspresne eliminacije naše teniserke na Rolan Garosu, gde je poražena od Kejti Volinec u dva seta (6:7, 2:6), a posle meča je istakala da ne zna šta je očekuje, jer ima još jako malo turnira sa zaštićenim rangom. Deluje da je baš ovo bilo potrebno Krunićevoj za samopouzdanje.

Sada samo treba zadržati smirenost, jer će Aleksandra sigurno biti favoritkinja protiv Dalme Galfi iz Mađarske, koja je 138. teniserka sveta. Ako i tu prepreku prebrodi, polufinale bi Aleks donelo okršaj sa ili Naomi Osakom ili Bjankom Andresku.

Srpska teniserka se ovom pobedom probila na 317. mesto, što je napredak od 83 u odnosu na ponedeljak.

Autor: Snežana Milovanov