AKTUELNO

Film je ugledao svetlost dana. Dokumentarni film o Rodžeru Federeru pod nazivom "12 Final Days" ("12 poslednjih dana"), a čuveni Švajcarac nije skrivao svoje emocije.

Bilo je izuzetno emotivno tokom Lejver kupa 2022. godine kada je Federer odlučio da se oprosti u društvu prijatelja i najvećih protivnika na terenu. Smenjivala se se razne emocije od suza do smeha. Ispratili su ga u penziju sve sama eminetna imena svetskog tenisaa - Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Mari, Stefanos Cicipas, Kasper Rud. U jednom trenutku, "ledeni" Federer kako su umeli da mu daju nadimak je pistio suzu.

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Iako ljuti protivnici na terenu, nekada su padale i teške reči i van terena, nisu dva velia prijatelja poremetila, tako da je u jednom trenutku i Đoković zaplakao.

Opet seFederer rasplakao kada je govorio o čitavom ispraćaju što pokazuje koliko mu je sve to i značilo.

- Sve to definitivno pogodilo. Postao sam emotivan na samom kraju. Ne znam šta se desilo zaista, pomislite to je kraj, završava se jedan vaš deo života, a kad pogledam sve njih shvatim da sam u svačijem životu na neki način učestvovao - rekao je Federer iako je mislo da će ostati čvrst kao i na terenu.

- Rekao sam mu neke stvari koje su bile veoma lične. Smatram da je Novak bio pomalo neshvaćen. Iza medijske slike, vidim to kakav je čovek i to je izazvalo nešto i kod njega - rekao je Federer.

Federer je uspeo da rasplače bukvalno sve koju su se nasli sa njim na terenu, ali i ljubitelje tenisa na tribinama, uključujući i njegovu porodicu.

Autor: Dalibor Stankov