AKTUELNO

Novak Đoković je tokom meča protiv Franciska Serundola doživeo povredu kolena zbog koje je popio nekoliko tableta protiv bolova i zbog koje je izgubio dva seta od Argentinca, ali se nije predao!

Da li će morati da se povuče, što je pomenuo kao opciju na konferenciji u ponedeljak uveče, ostaje nam da vidimo, a za sada su iz Pariza stigle vesti o današnjem treningu najboljeg svih vremena!

Dok čitava planeta čeka rezultate magnetne rezonance na kojoj se Novak našao kako bi se utvrdio stepen povrede, srpski sportista otkazao je trening na Rolan Garosu. Kako se čini, on će slobodan utorak provesti na lekarskim pregledima umesto na terenu, da bi bio siguran da li može da nastavi takmičenje na drugom grend slemu sezone.

Za sada nema informacija kada bi mogli da stignu rezultati magnetne rezonance i šta bi oni mogli da nam otkriju. Svakako, Novak Đoković je tokom meča protiv Serundola pokazao da želi da igra u Parizu i da je spreman da i poslednji atom snage ostavi na terenu kako bi došao do cilja, odnosno četvrtog trofeja na prestižnom Rolan Garosu.

O predaji i povlačenju turnira pomišljao je zbog bolova... "Kada sam razmišljao da li da predam? Odmah posle povrede sam pričao sa fizioterapeutom, imao sam medicinski tajm-aut. Video sam da to nije pomoglo mnogo. Uradio je najbojli mogući posao naravno, samo sam shvatio da ne može da se reši, nego da može da se održava na određen način. Alehandro, fizio iz ATP je to i uradio i zahvalan sam mu. Video sam da ne mogu da dam 100 odsto, da ne mogu da menjam pravac, da ne mogu da trčim na njegove drop-šotove i on je to video, igrao je tako", rekao je Novak na konferenciji, ali se situacija kasnije popravila.

Tokom petog seta Novak Đoković nije imao nikakvih problema sa bolom u kolenu, što je priznao i na konferenciji! "Nastavio sam, jer sam želeo da vidim da li će još neki lek koji popijem da mi pomogne da sprečim neke limite i to se desilo. Posle trećeg seta sam dobio još lekova, rekao mi je da je to maksimum koji može da mi da i to je bilo dovoljno. Mogao sam da igram najbolje na kraju meča", dodao je najbolji ikad, veče pre nego što će otkazati trening.