AKTUELNO

Trener španskog tenisera Rafaela Nadala (37), Karlos Moja (47), kaže da još uvek ništa nije odlučeno u vezi sa Rafinim nastupom na predstojećem Rolan Garosu u Parizu (20. maj - 9. jun).

Otkako je poražen od Huberta Hurkača u drugom kolu mastersa u Rimu, "kralj šlajke" se vratio na Majorku, gde vredno radi i trenira na svojoj Akademiji u Manakoru, sa nadom da će igrati u Parizu.

Iako je španski teniser u više navrata govorio da će igrati na Rolan Garosu samo u slučaju da je 100 odsto siguran da je konkurentan, sva je prilika da će ipak zaigrati na prestižnom turniru.

Njegov trener, Karlos Moja, ističe da je plan da naredne sedmice otputuju na takmičenje u prestonici Francuske.

- Ideja je da sledeće nedelje budemo na Rolan Garosu, ali još ništa nismo odlučili. Idemo polako napred, pokušavajući da pojačamo tempo. Prešao je dug put sa raznim povredama poslednjih meseci. Jasno je da mu nedostaje takmičarski tempo od Barselone, fizički i psihički, slavni ali ima određene garancije da može da izdrži meč u pet setova - rekao je Moja.

Slavni španski teniser je grend slem u Bulonjskoj šumi osvajao 14 puta. Ovosezonsko izdanje na programu je od 26. maja do 9. juna, a titulu brani srpski as Novak Đoković.

Autor: