AKTUELNO

Porodica proslavljenog vozača Formule 1, Mihaela Šumahera, odlučila je da stavi na aukciju osam skupocenih satova iz njegove lične kolekcije.

Strastveni kolekcionari i fanovi Mihaela Šumahera moći će da kupe sat slavnog vozača na aukciji koja će se održati 13. maja u poznatoj aukcijskoj kući "Kristi" u Ženevi.

Procenjuje se da će satovi slavnog vozača biti prodati za više od 4.000.000 dolara.

Zvezda aukcije biće luksuzni model "Platinum Vagabondage 1" koji je izrađen specijalno za Šumahera, a dizajnirao ga je čuveni Fransoa Pol Zurne. Na njemu su izgravirane sve titule nemačkog vozača i logo "Ferarija". Šumaher je ovaj sat dobio na poklon pre 20-ak godina od svog dobrog prijatelja Žana Toda. Procenjuje se da će na aukciji dostići cenu između 1,2 i 2,2 miliona dolara.

Na aukciji će se naći još jedan dragoceni poklon od tadašnjeg šefa Žana Toda. Reč je o personalizovanom modelu "Audemars Piguet" čija vrednost se procenjuje na 300.000 dolara.

Tu je i Mihaelov "roleks" "Daytona Paul Newman" za koji će kolekcionari morati da izdvoje između 230 i 440 hiljada dolara.

Predstavnik aukcijske kuće "Kristi" zahvalio se porodici Šumaher na ukazanom poverenju.

"Počastvovani smo i zahvalni što će podeliti remek-dela, koja je nosio Mihael, sa nama i drugim kolekcionarima širom sveta. Ponosni smo što predstavljamo kultne i jedinstvene satove koji pripadaju jednoj od najvećih legendi Formule 1. Biće to poseban trenutak za sve nas koji ćemo 13. maja prisustvovati ovom važnom događaju", poručio je Remi Gulemin.

Podsetimo, krajem decembra 2013. godine Šumaher je pao na skijanju i glavom udario u stenu. Sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 pretrpeo je tada ozbiljno oštećenje mozga.

Šumaher je od stravične nesreće potpuno je izolovan od javnosti. Njegovo zdravstveno stanje 11 godina je pod velom misterije, jer zvaničnih medicinskih izveštaja nema. Šumaher je zbog teških povreda glave šest meseci bio u indukovanoj komi, nakon toga je prebačen na kućno lečenje i godinama se nalazi u porodičnoj vili na jezeru Ženeva. Niko osim članova porodice i najbližih prijatelja ne zna kakvo je zaista njegovo zdravstveno stanje.

Autor: