AKTUELNO

Za razliku od nekih prethodnih godina, najbolji svetski teniser Novak Đoković imao je savršen start na Mastersu u Monte Karlu i Rusu Romanu Safiulinu prepustio je samo tri gema!

Otuda i ne čudi što je sa osmehom stighao na konferenciju za štampu, gde je rekao:

- Moj osećaj na terenu je bio sjajan. Mislim da je tačan sud ljudi da je to bio jedan od najboljih nastupa koje sam imao ovde u nekoliko godina. Monte Karlo je prvi veliki turnir u sezoni na šljaci. Znate, nisam bio u stanju poslednjih šest, sedam godina da počnem snažno i dobro počnem. Uvek sam se nekako mučio na ovom turniru - poručio je Đoković i dodao:

- Ali opet, to je tek početak turnira. To je jedan meč. Nadam se da ću sutra raditi na održavanju tog ritma i fokusa, očigledno da ću pokušati da igram dobro kao u drugom meču kao i sada.

Istakao je Novak da se treninzi koje ima u polsednje vreme isplate.

- Zaista mi se sviđa kako sam se danas osećao na terenu, kako sam udarao loptu. Mislim da se dve, tri nedelje treninga koje sam imao isplate zaista, znate, dobar blok treninga sa Nenadom Zimonjićem i sa timom. Uložili smo mnogo sati u razmišljanje o igri, pokretu i stvarima koje mi nisu baš išle na ruku na prvih nekoliko turnira ove godine koje sam igrao. To je sjajan početak. Hajde da ne preteramo i ne polažemo prevelike nade. To je samo jedan meč, ali kako sam se osećao, zaista sam zadovoljan.