AKTUELNO

Grigor Dimitrov plasirao se u finale Mastersa u Majamiju gde će odmeriti snage sa Janikom Sinerom.

Na konferenciji za medije, bugarski teniser je rekao da je Siner najbolji teniser na svetu u ovom trenutku.

"Ima mnogo toga što je urađeno, tu je mnogo posla, dosta toga je ostalo iza. I dalje verujem u sebe. Ovo finale je samo višnja na torti. Bila je to žestoka borba na obe strane. Napadali smo jedan drugog, posebno posle prvog seta, mislim da je tada podigao igru i bio veoma jak kroz ceo drugi set i u taj-brejku. Stavljao me je pod veliki pritisak. U trećem setu, imao je jednu brejk šansu. Servirao sam dobro i krenuo po svoje udarce. Na kraju sam igrao sa više autoriteta i dobro sam plasirao loptu", istakao je Dimitrov i potom dodao:

"Jasno je da je najbolji igrač na svetu u ovom trenutku. Igra vanserijski tenis. Sada moram da igram sa njim. Volim takve mečeve, želim da se testiram. To je finale, jedan od onih duela kada moram da se koncentrišem na svoju stranu mreže. Pokazao je za šta je sposoban, ali i ja sam. Lako bi mogao da bude veoma interesantan meč", zaključio je Dimitrov.

Podsetimo, Dimitrov se plasirao u finale Mastersa u Majamiju, nakon što je u polufinalu bio bolji od Aleksandera Zvereva sa 2:1 (6:4, 6:7 (4:7), 6:4).