AKTUELNO

Nakon uspešno održanog Svetskog prvenstva prošle godine u Beogradu, u Štark areni, Brave CF spektakla na istom mestu, potom FNC događaja koji je dupke napunio Pionir, srpska prestonica će do 6. aprila ugostiti ono najbolje što MMA na Starom kontinentu ima. U hali “Ranko Žeravica” u Novom Beogradu biće održano Evropsko prvenstvo!

Najzaslužniji što se u našoj zemlji priča o MMA bez sumnje je Luka Nikolić, predsednik našeg Saveza, koji je najavio šta nas to čeka na spektaklu u Beogradu.

"Prvi put u istoriji na jednom evropskom MMA takmičenju okupili smo sve uzrasne kategorije, tako da je ovo sigurno jedno od najmasovnijih takmičenja do sada", rekao je Nikolić i pozvao sve prisutne da se pridruže od 30. marta do 06. aprila u hali sportova "Ranko Žeravica".

Predsednik svetske MMA federacije Kerit Braun istakao je da je srećan što se takmičenje ponovo vratilo u Srbiju drugu godinu za redom.

"Čast nam je što ćemo ponovo imati prilike da ugostimo 35 nacija širom Evrope sa preko 700 učesnika. Neverovatno je videti strast i energiju koju Srbija ulaže u razvoj ovog sporta i drago nam je da smo na zajedničkom putu", istakao je predsednik svetske MMA federacije.

"Gospodinu Braunu i gospodinu Nikoliću želim da čestitam početak uspešne organizacije Evropskog prvenstva nakon zaista spektakularnog svetskog u "Štark" Areni", ovim rečima započeo je obraćanje državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj.

On je pozdravio rad gradskog sekretara za sport Grada Beograda i poručio da će Ministarstvo sporta nastaviti da podržava organizaciju velikih takmičenja u Srbiji, jer kako ističe to je najbolji način da Srbija bude predstavljena Svetu, pred "Ekspo2027" koji nas očekuje kroz par godina.

"Iskoristio bih priliku da vas pozdravim sve ispred skupštine Grada Beograda i istaknem da smo sa velikim zadovoljstvom finansijski pomogli organizaciju još jednog MMA takmičenja u Srbiji, posebno jer su čelnici MMA Saveza bili ubedljivi u organizaciji, prošlogodišnjeg Svetskog šampionata", istakao je gradski sekretar za sport Nikola Penić.

On je dodao da Beograd ove nedelje nije domaćin samo za Evropsko prvenstvo u MMA, već i domaćin Svetskog prvenstva u Krosu, a u narednih mesec dana i u boksu, plivanju i skokovima u vodu i tekvondou.