AKTUELNO

Srpski olimpijac i član plivačke štafete četiri puta 100 metara, Uroš Nikolić, pao je na doping testu i sada ga čeka prava drama.

Prema pisanju medija, Nikolić je bio pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi proteklog meseca, a nezvanično je bio pozitivan na zabranjenu supstancu pseudoefedrin, koja se nalazila u leku koji je koristio protiv alegrije.

Uroš je odmah uložio žalbu i Svetska antidopng agencija (WADA) je prihvatila da se uradi istraga. Nikolić je priložio svu dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja, ali ga i pored toga čeka prava drama.

Ako ga proglase krivim, Uroš Nikolić će propustiti Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu, kao i Olimpijske igre u Parizu u julu. Advokati su angažovani, ali bi i minimalna kazna značila veliki problem za srpskog plivača.

Srećom po našu reprezentaciju, čak i da Nikolić bude suspendovan štafeta četiri puta 100 metara naći će se u Parizu i to na osnovu ranijih rezultata kada on nije bio u timu. Rezultat iz Dohe bi se u tom slučaju poništio, ali je Srbija prošle godine na Svetskom prvenstvu u Fukuoki bila 13. i zbog toga će ostvariti plasman na Olimpijske igre.

Andrej Barna, Velimir Stjepanović i Nikola Aćin za sada su sigurni putnici u Pariz, a da li će tražiti i četvrtog člana ili će se Uroš Nikolić izvući ostaje da se vidi.