AKTUELNO

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković posle pet dugih godina ponovo će biti deo Indijan Velsa. Pandemija koronavirusa, a potom i mnogobrojne zabrane koje su važile za Sjedinjene Američke Države uticale su na to da naš as propusti pola decenije igranja na ovom Mastersu.

Nekoliko puta je Đoković izjavljivao da mu je baš Indijan Vels jedan od najomiljenijih turnira, ali kao što je dobro poznato, propisi su bili takvi da nevakcinisane osobe nisu mogle da uđu na tlo SAD-a. Pred početak turnira 2020. godine, Novak se "evakuisao" u poslednjem momentu.

Turnir će početi tek 6. marta, tako da se može reći da je Đoković i malo poranio, a sve kako bi se pripremio i aklimatizovao na uslove koje vladaju tamo.

Putem zvaničnih društvenih mreža Indijan Velsa, on je odlučio da pošalje jasnu poruku svim navijačima i da ih dočeka sa širokim osmehom, iako pet godina nije bio na ovom turniru.

- Sada smo u 2024. godini, a ja sam poslednji put igrao na Indijan Velsu još 2019. godine. Prošlo je pet godina, predugo da se ne bude deo teniskog raja. To je jedan od, bez sumnje, najboljih turnira na svetu. Ovo je verovatno omiljeni turnir mnogim igračima, uključujući i mene. Ne mogu da dočekam da dođem i igram ponovo pred nekim od najboljih navijača koje imamo - rekao je Novak Đoković.

Inače, Novak ima najviše trofeja na Indijan Velsu zajedno sa Rodžerom Federerom (obojica po pet), tako da ima Đoković još jedan motiv ove sezone.

- Prva titula na Indijan Velsu bila je 2008. godine, to je bila jedna od najboljih titula u mojoj karijeri u tom momentu. Imao sam sreću da još četiri puta osvojim ovaj turnir, da igram neke neverovatne mečeve u finalu, sa Federerom, Nadalom i mnogim drugim sjajnim teniserima. Zaista se radujem povratku - objavio je Novak.