AKTUELNO

Novak Đoković neće moći da izgubi prvo mesto na ATP listi do prvog aprila, a za to je zaslužan Karlos Alkaraz, španski teniser, koji je predajom na startu turnira u Rio de Žaneiru produžio boravak srpskog asa na liderskoj poziciji.

Osim što će na prvom mestu ATP liste zagarantovano provesti 418 nedelja, Novak Đoković ujedno će oboriti još jedan rekord.

Srpski as prvog aprila postaće sa 36 godina i 321 danom najstariji broj jedan. Taj rekord još uvek pripada Rodžeru Federeru koji je 2018. kada je poslednji put bio prvi na svetu imao 36 godina i 320 dana.

Do ovog rekorda Novak će stići uz malu pomoć Karlosa Alkaraza koji je najpre u Buenos Ajresu izgubio 250 bodova, a zatim je predajom u prvom kolu Rio de Žaneira zbog povrede izgubio i još 300 poena, pa je sada još dalje od toga da zapreti Novaku.

Srpski as naredni turnir igra u Indijan Velsu gde će imati priliku da stigne do novih 1.000 poena, ali će sa druge strane morati da pripazi na Janika Sinera koji bi najpre mogao da prestigne Alkaraza, a potom i da zapreti Đokoviću.

Trenutno je mladi Španac u velikom problemu jer je povredio zglob, a u Indijan Velsu brani titulu, odnosno 1.000 poena. Potom sledi Majami gde brani polufinale, dok Novak i tu ima šansu da osvoji veliki broj bodova jer ni na tom mestu nije igrao prethodne sezone.

Autor: