AKTUELNO

Srpska tekvondistkinja Nađa Tešić, članica Tekvondo kluba Vukovi, ostvarila je fenomenalne rezultate u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama prethodnih dana.

Aktuelna prvakinja Evrope u olimpijskim kategorijama je rođena 28. novembra 2003. godine, što znači da je tek pre manje od tri meseca napunila 20 godina i da je pred njom blistava karijera. Ona se na krov Starog kontinenta popela prošlog leta u Talinu, što joj je dalo vetar u leđa za fantastičan start nove sezone.

Ovogodišnju sezonu, Tešićeva je počela učešćem na Kanada Open prvenstvu, koje se održalo 10. februara u Vankuveru.

Foto: TK Vukovi

Takmičenje je okupilo oko 850 takmičara iz celog sveta, a Nađa je kao jedina predstavnica Srbije osvojila zlatnu medalju, a uz to je proglašena i za najbolju takmičarku turnira (MVP).

Do zlata je redom pobeđivala protivnice iz Amerike, Vijetnama, u polufinalu je bila bolja od takmičarke iz Meksika, dok je u finalu rivalka iz Kanade morala da joj preda meč zbog povrede.

Foto: TK Vukovi

Sa sjajnim raspoloženjem je nastavila dalje i samo osam dana kasnije osvaja novo zlato i to na US Openu.

Nađa je 18. februara u Renou, u Nevadi, osbranila titulu koju je godinu dana ranije osvojila u Las Vegasu.

Foto: TK Vukovi

Ovog puta je turnir otvorila pobedom protiv domaće borkinje, polufinalnu borbu pobeđuje protiv predstavnice Brazila, a u finalu trijumfuje nad svetskom prvakinjom iz 2022. godine, Amerikankom Mekejlom Grinvud.

Nađa će šansu za novi veliki uspeh imati od 10. do 12. maja, kada će Beograd po prvi put biti domaćin nekog velikog takmičenja, a to će biti Evropsko prvenstvo za seniore.

Foto: TK Vukovi

Nađa je sjajno počela novu sezonu i sasvim opravdano sanja zlato na EP pred domaćom publikom u Beogradu.

Autor: