AKTUELNO

Veliki peh desio se za španskog tenisera Karlosa Alkaraza na ATP turniru u Riju, pošto je svoj meč predao posle samo dva gema.

Naime, pošto je uspeo da pre svega napravi brejk u prvom gemu, odmah je taj brejk vraćen, kada je na opšte iznenađenje svih podigao ruku, izvinio se protivniku i prišao da se pozdravi.

Ispostavilo se da je reč o izvrnutom zglobu, povredi koju je zaradio već pri prvim poenima meča i kada je osetio da nije spreman da odigra ceo meč, doneo je odluku da je bolje da preda.

Njegov rival na ovom meču, Tijago Monteiro će u narednom kolu turnira igrati protiv Brazilca Maligeni Alvesa već sutra.

Alkaraz je prethodne godine dve godine uspeo da dostigne finale ovog turnira, koji na ATP listi donosi 500 bodova. Pretprošle godine je uspeo da osvoji, međutim prošle je Nori bio bolji i poneo tu titulu.

Svakako ovo rano ispadanje znači oduzimanje bodova, što bi moglo biti značajno za najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića u borbi za ostanak na prvom mestu ATP liste.

Za drugo mesto na turnirima nivoa 500 se dobija 300 ATP bodova, tako da će se posle ovog peha taj broj bodova oduzeti mladom Špancu.