AKTUELNO

Srpski atletski savez je zvanično započeo izborni proces tokom kojeg će biti izabrani predsednik, direktor i članovi Upravnog i Nadzornog odbora za mandat od 2024. do 2028. godine.

"U skladu sa demokratskim principima, Upravni odbor SAS-a jednoglasno je odlučio da kandiduje dugogodišnjeg predsednika, Veselina Jevrosimovića, za novi četvorogodišnji mandat. Jevrosimović je svojom posvećenošću i vizijom obeležio prethodna 3 mandata, te je odlučan da nastavi doprinositi razvoju atletike u Srbiji", navodi se u saopštenju Srpskog atletskog saveza.

Veselin Jevrosimović je predsednik Srpskog atletskog saveza od 2009. godine, atletiku je digao iz mrtvih u Srbiji, pa je tako sport koji je bio potpuno devastiran sada jedna od glavnih uzdanica za donošenje medalja sa velikih takmičenja.

Takođe, obnovljena je infrastruktura. Izgrađena je Atletska dvorana na Banjici, renoviran je veliki broj atletskih stadiona i staza širom Srbije. Srpska atletika je donela veliki broj medalja sa najvećih takmičenja.

Organizovano je Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu 2017, a dve godine kasnije i Svetsko dvoransko prvenstvo, a oba su dobila ocenu kao najbolja ikada organizovana.

Plan je da Srbija uskoro izgradi i Atletski stadion, gde bi trebalo da se organizuje i Evropsko prvenstvo na otvorenom 2030. godine.