AKTUELNO

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković poražen je juče rano ujutru po našem vremenu od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena u četiri seta, čime je propustio šansu da dođe do novog, 11. trofeja u Melburnu.

Pre samog meča, on je razgovarao za jednu poznatu australijsku televizijsku stanicu, gde je otkrio da mu je sve teže da iz godine u godinu dolazi u daleki Melburn. Posebno sada kada su tu mališani uz suprugu Jelenu.

- Nije lako, da budem iskren. Zaista mi je sve teže po tom pitanju kako vreme prolazi. Australija je dugačak put, možda i najduži koji imamo čitave godine. Biti daleko od njih pet sedmica je zaista mnogo - počeo je Novak.

Potom je pričao o svojim mališanima.

- Moj sin sada je star devet godina, a ćerka ima šest godina. Svake nedelje se menjaju, dosta toga se dešava. Moja ćerka je izgubila prvi mlečni zubić, a ja nisam bio tu da to vidim. Ali sve je u balansu - emotivno će Đoković.

Čak i pored šokantne deportacije, Novaku je Melburn ostao u srcu.

- Očigledno da zbog tenisa i svog uspeha koji sam ovde imao, to mnogo znači. Svaki put kada stanem na terene Rod Lejver Arene, ja oživljavam memorije koje imam iz prethodnih godina i sve kroz što sam prošao. Hoću da kažem da sam uživao svake godine, osim one jedne. Tu sam se kratko zadržao - zaključio je Nole.