AKTUELNO

Janik Siner odigrao je nestvaran meč u polufinalu Australijan opena, savladao Novaka Đokovića sa 3:1, plasirao se u finale i prekinuo jedan nestvaran niz!

U finalnom meču Italijan će igrati protiv ruskog tenisera Danila Medvedeva, a publika u Melburnu će prvi put još od 2005. godine u borbi za trofej gledati duel u kom nema bar jednog člana velike trojke - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera!

Te 2005. godine Marat Safin u četiri seta savladao je domaćeg tenisera Lejtona Hjuita (1:6, 6:3, 6:4, 6:4) i osvojio pehar namenjen šampionu Australijan opena, a već naredne godine krenula je era velike trojke!

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Od 2005. godine pa do danas, Đoković je igrao deset finala i osvojio isto toliko trofeja, Federer se šest puta borio za pehar, a pet puta je pobedio, dok se Nadal poput Rodžera u šest navrata našao u poslednjem meču turnira, ali je ostvario samo dva trijumfa.

Teniska publika imala je priliku da gleda čitavu eru dominacije ova tri tenisera, ali se sada Janik Siner pobrinuo da se, na veliku žalost svih u Srbiji, ovaj niz prekine. Koliko je ovo nestvaran niz najbolje govori i podatak koliko godina su ovogodišnji finalisti Australijan opena imali kada je meč za titulu u Melburnu protekao bez Đokovića, Nadala i Federera. Janik Siner rođen je 2001. i u trenutku finala 2005. i dalje nije napunio četiri godine, dok je Danil Medvedev nešto stariji. Rus je rođen 1996. i u trenutku finala 2005. i dalje nije napunio devet godina!