AKTUELNO

Simone Vanjoci, trener Janika Sinera, kaže da će njegov učenik pokušati da uživa u novom iskustvu koje predstavlja polufinale Australijan opena sa Novakom Đokovićem.

"Zaista smo srećni što smo u ovoj poziciji i time kako je Janik odigrao prvi deo turnira. Predstojeće polufinale predstavljaće mu još jedno divno iskustvo – pokušavamo da mu pristupimo bez prekomernog pritiska, uvek s osmehom na licu", rekao je Vanjoci za Tenisku federaciju Italije (FITP).

Sineru će to biti drugo grend slem polufinale u karijeri, a u prvom je izgubio upravo od Đokovića, u polufinalu Vimbldona.

"Razlika u odnosu na taj meč leži upravo u činjenici da je to Janiku bilo prvo polufinale, celokupni doživljaj je drugačiji. Sada ima više samopouzdanja, uzevši u obzir odlične rezultate u poslednjih nekoliko meseci, kao i kontinuitet koji je pokazao. Mislim da će sada više verovati u pobedu protiv najboljeg igrača svih vremena, na tako velikom stadionu" kaže Vanjoci i dodaje:

"Ako se meč zakomplikuje, moramo to da prihvatimo, a pobede u Torinu i Malagi poslužiće Janiku da sada na teren izađe sa više samopouzdanja. Iako igrati s Noletom na tri dobijena seta nije baš najlakša stvar na svetu, moramo da probamo da budemo agresivni, da kontrolišemo igru, da dobro serviramo i da držimo priključak na semaforu". kaže Vanjoci.

Na pitanje šta Novaka čini tako posebnim u Melburnu, Sinerov trener odgovara:

"On je uvek poseban. Ovde je jasno da mu se dopadaju uslovi, ali ne računajući Pariz gde je često naletao na čudovište zvao Rafa, na svakom je terenu pokazivao koliko je veliki. Nema velike razlike igrati s njim ovde ili u Njujorku i na Vimbldonu. To je jedan od najtežih izazova u tenisu", zaključio je Italijan.

Meč između Đokovića i Sinera na programu je u petak od 04.30 časova po našem vremenu.