AKTUELNO

Novak Đoković je saznao ne samo sa kim igra u četvrtfinalu Australijan opena, već i kada - a to "kada" prilično je razbesnelo njegove navijače.

Termin za meč Đoković - Tejlor Fric je oko 3.30 po lokalnom vremenu u Melburnu, ovog utorka, 23. dana januara 2024.

Naizgled, "ništa strašno", osim što je Noletov meč sa rivalom koji je izbacio njegovog suparnika iz polufinala Ju-Es opena, Bena Šeltona, zakazan u najtopliji deo najtoplijeg dana ovog grend slem turnira.

Isprva, za šampiona su bili rezervisani večernji sati. Uobičajeno, u "udarnom terminu" je i, kao branilac trona, započeo odbranu trofeja kada je Sunce već zašlo te nedelje, 14. januara. Tokom tog dana, najviša temperatura u Melburnu je bila 26 stepeni, a prilično prijatnije za igru kada je aktuelni prvak izašao na teren.

U slično doba su organizatori poslali Novaka i u drugom kolu, ali... sada se stvari već ozbiljno menjaju.

U subotu je Novak, na oko 28 stepeni, što u Australiji ume da bude nezgodno kada igrate maratonske mečeve, uspeo da "umakne" iscrpljivanju nokautiravši, u teniskom smislu, Adrijana Manarina, ali sada ga čeka daleko teži zadatak.

Em je rival mnogo, mnogo ozbiljniji, em sa njim, Tejlorom Fricom, Novak treba da igra u danu u kome se očekuje da temperatura dostigne oko 30 stepeni na Celzijusovoj skali.

To je 30 stepeni u hladu, a na vrelom melburnškom betonu, to ume da bude i 10-15 stepeni više.

Baš za taj termin su se odlučili organizatori, verovatno se pravdajući u stilu "pa, igrao je dvaput uveče!", ali... Novakovi navijači po društvenim mrežama uopšte ne veruju da je slučajno napravljen raspored po kome će srpski as igrati baš kada je najtoplije.

Jer, prođe li dalje, nastupi u polufinalu i eventualnom finalu, bili bi svakako u kasnijim terminima, a ovo je "poslednja šansa" da se Đoković pošalje na teren u "nezgodniji" deo dana. I to baš najtoplijeg dana ovog grend slem turnira. Bar tako misle brojne njegove pristalice koje kritikuju čelnike Australijan opena zbog ove odluke.

Ali, zaveru na stranu, najvažnije je da Novak Đoković bude onakav kakav ume da bude na terenu Rod Lejver arene. A ako bude baš takav, onda nije važno ni doba dana, ni ime rivala.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Autor: