AKTUELNO

Novak Đoković za sada uspešno nastupa na Australijan openu 2024, ali čak i kada nije na terenu - glavna je tema među teniserima u Melburnu.

Podsetimo, dok je u vrlo burnom meču 2. kola Australijan opena Đoković je pobedio Alekseja Popirina, Stefanos Cicipas je nadoknadio set zaostatka protiv Džordana Tompsona i posle nešto više od tri i po sata igre pobedio sa 4:6, 7:6(6), 6:2, 7:6(4), čime je zakazao meč trećeg kola sa Lukom van Ašom (koji je iznenadio 25. nosioca - pobedio je Lorenca Musetija sa 6:3, 3:6, 6:7, 6:3, 6:0).

Tokom razgovora sa Džonom Mekinroom posle svog nastupa, Grk je upitan šta to treba da uradi da bi popravio svoj grend slem učinak.

Primera radi, Novak Đoković ima 24 titule sa najvećih turnira, a Cicipas - dva finala na njima. I, baš ga je Nole u njima i pobedio - 2021. u borbi za pehar Rolan Garosa vodio je grčki teniser sa dva seta razlike, a Srbin trijumfovao sa 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4, da bi u finalu prošlog Australijan opena bilo 6:3, 7:6(4), 7:6(5).

- Znate, brojke ne lažu. Novak Đoković je ovde jedno 12 puta osvojio pehar (tačnije, deset puta, prim. prev.). On je jedna veoma sebična osoba. Kada bi se samo jednog dana probudio manje sebičan, kada bi živeo u stilu "deliti sa drugima je briga o drugima", onda bih, možda... - uz osmeh je počeo da odgovara Cicipas.

Tome je dodao i sledeće:

- Postoje dva scenarija kako da uzmem grend slem slem. Ili da neko drugi malo bude Novak (pa da imam šanse da tog drugog pobedim) ili da to (Novak) postanem ja! - zaključio je nasmejani grčki teniser.