AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal se povukao sa Australijan opena zbog povrede, a u toku turnira objavljena je vrlo kontroverzna odluka da postane ambasador Teniskog saveza Saudijske Arabije. Mnogi su ljuti zbog svega.

Pre svega se to odnosi na ljudska prava i na prava žena u Saudijskoj Arabiji, a iako se očekivalo da će ovaj problem kod Rafaela Nadala mnogi gurati pod tepih, jedna od novinarki je želela da to ne bude slučaj. Zato je Igu Švjontek upitala šta misli o odluci Nadala, pre svega zbog prava žena u Saudijskoj Arabiji?

- Ja nisam ni znala da se to dogodilo... Pa, mislim da nije sve crno-belo, posebno kada vidimo šta se sve dešava u sportu. Teško mi je da to sve sumiram u jednoj rečenici.

- Bilo je mnogo spekulacija da će se WTA finale preseliti u Saudijsku Arabiju i još čekamo tu odluku. Teško mi je da kažem da li je to dobro ili nije jer ženama nije lako u mnogim sferama. Očigledno, ove zemlje neće da se menjaju i poboljšavaju iz političkog i sociološkog ugla, tako da nije lako doneti odluku. Što se tiče događaja koji će se održavati, mnogo je bilo priče i o tome da sport služi da 'opere njihov ugled' - naglasila je Poljakinja.

Iga Švjontek je naglasila da "nema ništa sa Rafom i njegovom odlukom", a da je sve na federacijama i savezima da odluče da li će se u Saudijskoj Arabiji igrati.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.