AKTUELNO

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, posle četiri sata i četiri seta uspeo je trijumfom da otvori Australijan open, koji je do sada osvajao čak 10 puta.

Novakov veliki prijatelj, Nik Kirjos, koji je ove godini u ulozi komentatra na Eurosportu, pohvalio je hrvatskog tinejdžera, ali i srpskog asa nakon što je savladao Dina Prižmića sa 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4).

- Meč je trajao četitri sata i videli smo sjajnu partiju mladića koji ima 18 godina. Ipak, Novak je bio Novak i kada ne igra dobro, jer on pobeđuje. Igrao je Prižmić impresivno u pojedinim momentima i dobro je za njega što je dobio mogućnost da igra poritv Đokovića. Nije paničio ni posle prvog seta - kaže Kirjos.

Zna Nik najbolje kako se oseća Nole u Melburnu.

- Đoković se oseća kao kod kuće, to je za njega centralni teren - kuća! Tu je uvek električna atmosfera. Ovaj mladić će naučiti mnogo toga sa svojim timom, sada treba da se opusti i nastaviti sa svojom karijerom - zaključio je jedan od najboljih australijskih tenisera.

U međuvremenu je postao viralan snimak na kojem Kirjos u transu komentariše to što kada se svi umore, Novak zaigra još bolje.

Inače, kontroverzni teniser je uoči Australijan opena nedvosmisleno dao do znanja ko je za njega favorit.

- Najbolje je da rezervišete let kući po najboljoj ceni - poručio je Nik posle žreba, pa je jasno da ne sumnja da će se Srbin domoći 11. trofeja u Melburnu.

Autor: