AKTUELNO

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Hrvatskoj.

Posle velike drame desila se prava tragedija i Mađarska je stigla među četiri najbolje selekcije boljim izvođenjem peteraca.

Rezultat posle četiri četvrtine bio je 10:10, a prilikom izvođenja peteraca desila se jedna bizarna situacija - Marko Radulović je u drugoj seriji ispala lopta i na taj način Mađari su stigli do odlučujuće prednosti, a kasnije i pobede rezultatom 15:14.

Što se samog meča tiče, prva četvrtina protekla je u potpunom egalu. Po tri gola viđena su na obe strane, za Srbiju su pogađali Strahinja Rašović, Jakšić i Mandić, dok je za Mađare dva gola dao Tatrai, a jedan Fekete.

Drama je nastavljena i u drugoj četvrtini koja se završila 2:2. Za Srbiju su pogađali Mandić i Ubović, dok su golove za Mađarsku postigli Fekete i Vendel Vigvari, pa se na poluvreme otišlo u egalu - 5:5.

Treću četvrtinu u svoju korist rešili su Mađari rezultatom 4:3, a strelci su bili Jakšić i dva puta Viktor Rašović za Srbiju, a tri puta Vice Vigvari i jednom Tartaj za Mađare.

Potpuni egal nastavljen je i u poslednjoj deonici koja je završena sa 2:1, Strahinja Rašović i Nemanja Vico pogodili su za 10:9, ali je Vice Vigvari izjednačio i otišlo se u peterce.

Tu se desila bizarna situacija, Raduloviću je ispala lopta, a svi ostali bili su sigurni i Mađarska se plasirala u polufinale. Treba napomenuti i to da su Mađari na ovom meču bili u oslabljenom i podmlađenom sastavu, da je Srbija bila favorit, ali i pored toga nije uspela da slavi. Mađarska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Grčka - Hrvatska.

UŽIVO:

Srbija - Mađarska 14:15 (3:3, 2:2, 3:4, 2:1, peterci 4:5)

PETERCI:

14:15 - Fekete pogađa i Mađarska je u polufinalu Evropskog prvenstva.

14:14 - Mandić za nadu Srbije.

13:14 - Vice Vigvari pogađa za 13:14.

13:13 - Nikola Jakšić je izjednačio na 13:13.

12:13 - Tatraj pogađa za novu prednost Mađarske.

12:12 - Strahinja Rašović pogađa za nadu Srbije.

11:12 - Zoltan Pol pogađa za prednost Mađarske.

11:11 - Marku Raduloviću ispada lopta i Mađari su blizu polufinala.

11:11 - Nagi pogađa za izjednačenje.

11:10 za Srbiju - gol je postigao Drašović!

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - Srbija je dobila igrača više, ali je Dušan Mandić izblokiran. Mađari uzimaju tajm-aut na 35 sekundi do kraja.

31. minut - Odličan napad Srbije i Nemanja Vico pogađa za 10:9. Mađari u finišu svog napada preko Vice Vigvarija stižu do 10:10. Gledaćemo dramu u finišu.

30. minut - Ni Mađari nisu iskoristili svoj napad, pa su "delfini" dobili novu priliku da povedu. Uroš Stevanović zatražio je tajm-aut.

29. minut - Ponovo igramo odličnu odbranu i imaćemo novu šansu da povedemo! Ipak, opet je nismo iskoristili.

28. minut - U narednom napadu Mađari su pogodili prečku, ali je Srbija ponovo rano završila napad i šutirala preko gola.

27. minut - Srbija ponovo nije uspela da postigne pogodak, Mandić je pogodio stativu. Srećom, ni Mađari ne pogađaju sa distance, pa će "delfini" imati novi pokušaj da povedu, a dobili su i igrača više. Ipak, udarac Drašovića završava pored gola.

26. minut - Strahinja Rašović postiže drugi gol na utakmici i to iz kontre! Rezultat je 9:9. U narednom napadu isključen je Sava Ranđelović, ali su se "delfini" odbranili.

25. minut - Prvi napad u poslednjoj deonici ponovo je imala Srbija, ali su se Mađari odbranili.

SASTAVI:

Srbija Golmani: Filipović i Mitrović Igrači: Mandić, Strahinja Rašović, Ranđelović, Milojević, Radulović, Drašović, Nikola Jakšić, Vico, Ubović, Petar Jakšić i Viktor Rašović. Mađarska Golmani: Banjaj i Gjapjas Igrači: Tatraj, Varga, Pol, Vice Vigvari, Nagi, Fekete, Burijan, Kovač, Vendel Vigvari, Vismeg i Molnar

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Srećom, odlična odbrana Srbije i Mađari ne koriste brojčanu prednost. Pokušaj "delfina" nije ušao u gol, Mandić je pogodio stativu, a Viktor Rašović dobio je isključenje koje u gol pretvara Vice Vigvari za 9:8.

23. minut - Mađari su dobili igrača više i selektor ove reprezentacije zatražio je tajm-aut. Posle tajm-auta još jedno isključenje za Srbiju, a Tatraj pogađa za 8:8. Ubović se odlično okrenuo, ali nije pogodio gol Banjaja, a zatim je i isključen.

22. minut - Srbija je dobila igrača više, a to je u gol pretvorio ponovo Viktor Rašović i doveo Srbiju u novo vođstvo! Sada je 8:7.

21. minut - Odlična odbrana Srbije koja ponovo ima priliku da povede. Umesto gola, Jakšić je napravio kontra faul, ali Mađari nisu uspeli da iskoriste svoj napad.

20. minut - Kovač se odlično snašao na sidru i Mađarska je dobila peterac koji je u gol za 7:6 pretvocio Vice Vigvari. Ubović je izborio novo isključenje, a Uroš Stevanović zatražio je tajm-aut. Strpljivi su bili "delfini" i Viktor Rašović izjednačio je na 7:7.

Foto: TANJUG/ FOOT HINA/DAMIR SENČAR

19. minut - Pokušaj Mandića je izblokiran. Ostaje 6:6. Mađari nisu iskoristili svoj napad, ali ni "delfini" svoj.

18. minut - Jakšić je pogodio i izjednačio na 6:6. Srbija se odbranila u narednom napadu i ponovo ima priliku da povede.

17. minut - Na startu treće deonice lopta je za Mađarsku koja je nekoliko sekundi imala i igrača više. Ipak, "delfini" su uspeli da se odbrane. Pokušao je Strahinja Rašović da donese novu prednost Srbiji, ali Banjaj brani, a u kontri Mađarska stiže do 6:5 preko Vice Vigvarija.

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Srbija se odbranila i ima novu priliku da povede. Ipak, novi kontra faul i Mađari će imati poslednji napad u prvom poluvremenu. Srećom, ostalo je 5:5.

15. minut - Loš pokušaj Radulovića je izblokiran, ali smo ponovo dobri u odbrani. Usledila je kontra koju u gol pretvara Nemanja Ubović. Rezultat je 5:5.

14. minut - Ponovo je fenomenalni Ubović izborio isključenje, ali je Banjaj ponovo odbranio. Dovodi do ludila golman Mađarske naše vaterpoliste. Srećom, u Mađari su napravili faul u napadu.

13. minut - Nemanja Ubović izborio je novo isključenje, koje ponovo nismo pretvorili u gol. Mađarska je dobila priliku da povede i to je u kontri iskoristio Vendel Vigvari. Mađari vode sa 5:4.

12. minut - Novi pokušaj Drašovića i nova odbrana fenomenalnog Banjaja. Usledilo je jako diskutabino isključenje, upravo za Drašovića i Fekete pogađa za 4:4.

11. minut - Dobra igra u odbrani nije se krunisala u napadu, te su "delfini" napravili novu grešku. Mađari su ponovo dobili igrača više, ali su još jednom promašili. Srbija i dalje vodi 4:3.

10. minut - Ponovo sjajna odbrana Banjaja koji ne da Srbiji da se odlepi na dva gola razlike. Ubrzo je usledilo novo isključenje i to dvostruko, ali su se "delfini" odbranili u igri šest na četiri!

9. minut - Ovog puta prvi napad ima reprezentacija Srbije, a odmah zatim i igrača više. Vico se okrenuo na sidru, Mađari su napravili faul i "delfini" su dobili peterac koji je u gol pretvorio Mandić. U sledećem napadu i Mađari su dobili igrača više, ali su se naši igrači fenomenalno odbranili i ostalo je 4:3.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - Odličan pokušaj Mađara, ali Mitrović brani. Zatim još jedan pokušaj i nova odbrana Mitrovića. Zatim nova greška Srbije i faul u napadu što Mađari srećom ne koriste i na prvi odmor se odlazi uz rezultat 3:3.

7. minut - Ubović je izborio novo isključenje i Srbija ponovo ima igrača više, a zatim je isključen još jedan reprezentativac Mađarske. Ipak, Banjaj brani udarac Rašovića i "delfini" nisu iskoristili dva igrača više.

Foto: TANJUG/ FOOT HINA/DAMIR SENČAR

6. minut - Pokušaj Radulovića, ali brani Banjaj. U sledećem napadu Fekete pogađa sa velike udaljenosti i poravnava na 3:3. Na isteku šestog minuta Radulović pogađa prečku gola Banjaja.

5. minut - Šut Nikole Jakšića završava pored gola, a u narednom napadu naša odbrana radi odličan posao i blokira šut Mađara.

4. minut - Ubović je izborio igrača više na sidru, a to je u gol pretvorio Mandić Srbija vodi sa 3:2. Tatrai je pokušao da uzvrati sa distance, ali nije pogodio, da bi "delfini" kasnije napravili faul u napadu, a Mađari su uzvratili istom merom.

3. minut - Novo isključenje, ovog puta Drašovića i ponovo gol Tatraija. Rezultat je 2:2.

2. minut - Gol Strahinje Rašovića za 1:1! Mađari zatim prave faul u napadu i "delfini" kreću u kontru, a zatim dobijaju i igrača više. Nikola Jakšić pogađa i Srbija vodi sa 2:1.

1. minut - Prvi napad za Mađarsku, Tatraj je bio brži od Strahinje Rašovića u plivanju za loptu. Sava Ranđelović je isključen, a Mađari vode sa 1:0 golom Tatrajia.