AKTUELNO

Njegovo povlačenje je jedno od najvećih iznenađenja ove sezone.

Novi šampion Formule 1 i vozač Mercedesa Niko Rozberg završio je karijeru samo pet dana nakon što je podigao najvredniji trofej u auto-moto sportu.

Rozbergov odlazak u penziju sa šampionskog mesta će svakako biti potez upisan u istoriju sporta.

Tokom 25 godina trkanja, od moje šeste, to je bio moj san, moja stvar", da postanem šampion Formule 1. Uz mnogo truda, bola, žrtvi, to je bio moj cilj. Uspeo sam. Na vrhuncu sam, tako da je odluka da završim karijeru ispravna. Kada sam pobedio u Japanu, sve je bilo u mojim rukama i tada sam počeo da razmišljam o osvajanju titule i kraju karijere - naveo je Rozberg u poruci.

Počeo je da razmišlja o povlačenju, ali i da oseća ogroman pritisak.

- U nedelju ujutru u Abu Dabiju sam znao da bi to mogla biti moja poslednja trka i to je osećanje koje mi je razbistrilo misli. Želeo sam da uživam u svakom trenutku, znajući da je to možda poslednji put. Svetla su se ugasila i odvezao sam najintenzivnijih 55 krugova u životu - naveo je Rozberg.

Odluku o povlačenju su razumeli svi iz njegovog tima, mada je njemu teško palo što ih stavio u tešku situaciju.

- Razumeli su i znali su da ne mogu da me ubede u suprotno. Najponosniji sam što sam do titule došao uz pomoć neverovatnog tima ljudi. Sada, želim da uživam. Nakon toga ću okrenuti novu stranicu u mom životu i videću šta će dalje raditi - naveo je Rozberg koji se penzionisao u 31. godini.

S. M.

#Formula 1

#Niko Rozberg

#Penzioner

'