AKTUELNO

Australija je mesto gde Novak Đoković ima veliki broj lepih uspomena, ali u poslednje vreme nimalo nije omiljena osoba pojedincima tamo.

Sada stižu vesti iz Australije kako "Rod Lejver" arena u kojoj se igra Australijan Open neće biti nazvana prema Novaku Đokoviću.

Objašnjenje je krajnje čudno, a o njemu je pričao Kreg Tili, izvršni direktor Australijan opena.

- Za razliku od preostala tri gren slema mi nismo vlasnici objekta. Rolan Garos, Vimbldon i Ju-Es open, odnosno federacije ovih zemalja, poseduju stadione, a mi ga iznajmljujemo. Zato mi i nemamo pravo promene imena. Vlasnik je država Viktorija u kojoj je Melburn. Mi ceo objekat iznajmljujemo od njih i veoma smo zadovoljni što ulažu novac u renoviranje i unapređenje. Sigurno je da bih ja bio pristalica takvog priznanja Novaku za sve što je ovde uradio, za zaista neverovatne uspehe u Australiji. Ali da bi se to dogodilo, moralo bi da se poklopi mnogo toga - rekao je Tili.

Potom je dodao kako bi svakako Novakova veličina trebala da bude prepoznata na neki način.

- Nije do mene, niti do tenisa Australije, ali bih svakako bio pristalica da se na neki način prepozna Novak i njegova neverovatna dostignuća ovde u Australiji - izjavio je Tili.