AKTUELNO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ponovo se našao u fokusu javnosti zbog izbora pesme za izlazak na teren. Dok su patriote na njegovoj strani, ima i onih kojima su zasmetali taktovi poznate numere "Vesele se srpski rode".

Novinar Dejan Anđus kaže da što više zna, to mu se čini da manje zna.

Foto: TV Pink Printscreen

- Čudna je situacija oko Novaka. Te njegove političke amplitude, to je jedno klatno koje ide gore - dole. Tokom 2000. godina je bio pristalica Demokratske stranke, pa je imao te, kako bih rekao, umivene nacionalne stavove. Kao da je progledao u međuvremenu i zauzima sve više oštrije nacionalne stavove što dovodi do histerije u službama - naveo je Anđus i dodao:

Šta znači Mat Svilander? To što je sportista ne znači da nije iz neke službe. Postavlja se i pitanje šta želi tima Novaka Đokovića da li da se dodvori ili zameri najznačajnijim zapadnim zemljama. Kada ide nacionalna pesma, a kada ide teatralno gledanje ragbija sa albanskom pevačicom, kada ide konoba na Hvaru, kada poseta piramidama, a kada pravoslavlje

Foto: TV Pink Printscreen

- Nesporno je da je reč o našem najboljem sportisti, ali imamo neobičnu političku ličnost - istakao je Anđus.

Teniski stručnjak Bogdan Obradović kaže da ne treba mešati politiku sa sportom.

- Ima tu dosta zbunjujućih elemenata, to je tačno. Najvažniji deo posla je da se osvoji titula - istakao je Obradović i dodaje da izbor pesme sigurno nije samo Novakova ideja.

Kako je dodao, pesma nema uvredljiv ton.

Foto: TV Pink Printscreen

Petar Puača, bivši fudbaler, navodi da u toj pesmi nema ničega uvredljivog.

- Kada pričamo o Novaku, moramo da ustanemo, on je jedan od najboljih sportista svih vremena - istakao je Puača i dodao da je on najveći naš ambasador sporta u svetu.

Autor: