AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je u Torinu da mu je 2023. jedna od najboljih sezona u životu i da mu je kruna pobeda protiv Janika Sinera.

Đoković je sinoć osvojio rekordnu sedmu titulu na Završnom ATP Masters sezone, pošto je u finalu pobedio Sinera 6:3, 6:3.

Srpski teniser je stigao do sedme titule na završnom turniru, čime je postavio novi rekord koji je do sada delio sa Rodžerom Federerom.

"Ovo je poseban momenat. Jedna od najboljih sezona u životu. Kruna je pobeda protiv lokalnog heroja. Igrao je sjajan tenis. Jako sam ponosan. U poslednja dva dana sam igrao odlično. Morao sam da pojačam, da dobijam mečeve, da ne čekam da mi oni to daju. Taktički sam igrao drugačije danas, sve u svemu fenomenalna nedelja", izjavio je Đoković po završetku meča.

Foto: Tanjug AP/Antonio Calanni

Đoković je sa tribina imao podršku sina Stefana i ćerke Tare.

"Gledali su me poslednjih par dana, oduvek sam želeo da igram pred njima. Sada su svesni šta se dešava. Tako sam zahvalan što sam otac dva divna anđela koji mi daju snagu", dodao je najbolji teniser sveta.

Siner je imao veliki podršku sa tribina, ali je Đoković sigurno stigao do trijumfa.

"Odigrao sam fantastičan meč, taktički dosta drugačije negio u grupnoj fazi. Imao sam oštrinu od početka, nametnuo sam svoj ritam, servirao sjajno. Imao sam šanse za dupli brejk i onda stvari su se malo zakomplikovale, imao je dva servis gema 15:40 i 0:30, ali ostao sam priseban. Nije bilo lako igrati pred publikom koja je bila ovako glasna i koja me je ometala između servisa, svašta se dešavalo. Tim više je ova pobeda slađa", istakao je srpski teniser.

Đoković je ranije obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, osmi put u karijeri.

Srpski teniser danas zvanično započinje 400. nedelju na čelu ATP liste.

Turnir u Torinu igrao se za nagradni fond od 15 miliona dolara.

Autor: