AKTUELNO

Dijana i Srđan Đoković najveća su podrška sinu Novaku Đokoviću, koji je najbolji teniser svih vremena.

Uz svog supruga Srđana, Dijana je u poslednje vreme počela češće da se pojavljuje u javnosti i daje izjave koje su uglavnom vezane za njihovog sina.

Tokom gostovanja u jednoj emisiji Noletovi roditelji otkrili su neke do sada nepoznate detalje iz njihovih života, govorili su više o sebi, pa je i tajna Dijane Đoković izašla na videlo.

Naime, Dijana je tada otkrila da se pre tri decenije krstila u crkvi i da je tada dobila i kršteno ime koje joj je dao njen suprug Srđan. Tom prilikom, on je za svoju lepšu polovinu izabrao staro srpsko ime, Milica.

Ipak, iako smatra da je to ime lepo, ona je istakla da ne želi da je iko tako zove u javnosti, te da u privatnosti svog doma želi da ostane Dijana.

Podsetimo, Dijana Đoković, nedavno je otkrila da nije odrasla u religioznoj porodici.

Kako je istakla u jednom intervjuu, nju odmalena nisu učili da veruje u Boga, kao i to da nikada nisu slavili Božić i Uskrs.

- Moji roditelji jesu katolici, ali su ih nekako partija i komunizam vaspitavali. Oni su se izjašnjavali kao Jugosloveni. Mene nisu učili odmalena, niti sam ja imala bilo šta od toga da ja verujem u Boga, niti smo mi slavili Uskrs, niti Božić. Ja nisam mogla to na svoju decu da prenesem jer ja to nisam imala, biću iskrena - rekla je Dijana na početku.

Dijana je potom otkrila da je Novak zajedno sa bratom Markom kršten u maju 1992. godine, i to na zahtev Stanke, majke Srđana Đokovića.

- U Srđanovoj porodici ni oni nisu bili kršteni, jer nisu mogli ili nisu smeli da se krste. Pokojna Srđanova majka Stanka je pred kraj života bila teško bolesna od raka kostiju i očekivalo se da umre. Ona je jako želela da pred smrt krsti decu. Tako da smo mi u maju 1992. godine, kada je Novak imao pet, a Marko nije imao ni godinu dana, na kraju odlučili da se krstimo - otkrila je ona.

Autor: