AKTUELNO

Mihael Šumaher, jedan od najvećih F1 vozača svih vremena i čovek koji je mase naterao da zavole auto-moto sport, i dalje se nalazi u vegetativnom stanju nakon teške nesreće na skijanju.

Porodica želi da njegovo stanje ostane u tajnosti i svim snagama se bore da nikakve informacije ne dođu u javnost.

Ipak, njegov kolega i prijatelj je otkrio da nije priseban, da nije onakav kakvog ga pamtimo.

- Održavam kontakt sa Mikom Šumaherom dok se on i ja dobro slažemo. Poznajem i druge članove njegove porodice veoma dugo, ali trudim se da ne ugrožavam njihovu privatnost. Poštujem njihovo pravo da budu privatni i ne razgovaram sa njima o Mihaelovom stanju - rekao je Timo Glok, bivši vozač F1.

Sin Šumahera Mika je krenuo očevim stopama i potpisuje staze Formule 1.

- Mislim da bi Mihael podržao svog sina, Mika, u njegovoj karijeri i pokazao bi mu one F1 staze! Bio je, i još uvek jeste, veliki navijač svoje dece, a i dalje je veliki ambasador sporta. Proveo sam dosta vremena van staze sa Mihaelom i nije bilo važno šta smo uradili. On se držao sam za sebe na stazi i nije se previše otvarao. Bilo je, međutim, suprotno van staze. Bio je veoma otvoren, super druželjubiv i zaista fin momak. Ljudi su mislili da nije - dodaje bivši vozač.

Zaključio je tužnom činjenicom, da Šumiju nema oporavka.

- Ono što znamo je da nikada ne čujemo pozitivne vesti. To je užasna pomisao da još uvek nije u stanju da bude blizu Mihaela kojeg se svi sećamo. I to je veoma tužno - zaključio je Glok.

#Mihael Šumaher