AKTUELNO

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za tri pozicije i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 116. mesto sa 626 bodova.

Drugorangirana srpska teniserka Natalija Stevanović zadržala je 185. mesto na WTA listi sa 410 bodova. Dejana Radanović je na 265. mestu sa 265 poena, dok je Lola Radivojević 276. igračica sveta sa 247 bodova.

Poljska teniserka Iga Švjontek se vratila na prvo mesto WTA liste, pošto je noćas u finalu Završnog turnira sezone u Kankunu pobedila Amerikanku Džesiku Pegulu 6:1, 6:0.

Poljska teniserka završiće godinu kao prva teniserka sveta. Ona trenutno ima 9.295 bodova. Beloruskinja Arina Sabalenka je pala na drugu poziciju na WTA listi sa 9.050 bodova.

Amerikanka Koko Gof je treća teniserka sveta sa 6.580 pena, dok je na četvrtoj poziciji Kazahstanka Elena Ribakina (6.365).

Pegula je zadržala peto mesto na WTA listi, dok je Uns Džabir iz Tunisa sada šesta. Čehinja Marketa Vondroušova je pala na sedmu poziciju. Potom slede Karolina Muhova (Češka), Marija Sakari (Grčka) i Barbora Krejčikova (Češka).

Najveći skok na WTA listi napravila je Brazilka Beatriz Hadad Maja, koja je napredovala za osam mesta i sada je 11. igračica sveta.