AKTUELNO

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se večeras od 20.30 u Splitu.

Srpski rukometaš Nemanja Zelenović istakao je da je njegova ekipa spremila iznenađenje za duel sa Hrvatskom u Splitu na početku prvenstva Evrope i da rezultati u pripremnom periodu nisu realno stanje kvaliteta.

- Imali smo dve odlične provere u Sloveniji pre dolaska u Split i sada sa uzbuđenjem čekamo početak turnira. Hala je rasprodata, velika je privilegija igrati u takvoj atmosferi, nema većeg motiva od toga. Hrvatska je dugi niz godina na visokom nivou, ima mnogo polufinala i finala, prvi meč je jako bitan, a mi smo rasterećeni i moramo da se skoncentrišemo na ono što znamo - rekao je Zelenović u Splitu pred večerašnji meč.

Desni bek nemačkog Magdeburga veruje da “orlovi” mogu da naprave uspeh u Hrvatskoj.

Ne bih otkrivao kako ćemo da ih iznenadimo, imamo neki dogovor iz svlačionice. Kvalitetan smo tim, mnogi od nas igraju u dobrim klubovima i moramo da se adaptiramo što pre na ove uslove. Nemamo puno vremena da napravimo pravu hemiju, ali se nadam da ćemo ostvariti veliki uspeh.

Srbija je ostvarila čak pet poraza na pripremama za EURO, uz samo jednu pobedu, ali Zelenovića ne zabrinjava takva situacija.

"Dosta momaka prošlo je pripreme, selektor Cvetković hteo je sve da proba. Tu su još mladi igrači koji konkurišu za budućnost srpskog rukometa, bilo je dosta rotacije... Tek sada nas očekuje pravi posao i test koji moramo da rešimo".

Rođeni Kninjanin nije želeo da ističe mesto rođenja kao dodatni motiv, ali priznao da će imati veliku podršku rodbine.

- Ne bih potencirao to. Mi smo profesionalci, igram u Magdeburgu sa jako dobrim prijateljom Željkom Musom i verujem da će sve ostati u sportskom domenu. Sigurno je da imam podršku cele rodbine, pre svega kraj malih ekrana - zaključio je bivši rukometaš Crvene zvezde.

Pročitajte još: POČINJE EP! Srpski rukometaši večeras igraju PROTIV HRVATSKE REPREZENTACIJE pred 12.000 navijača

#Evropsko prvenstvo

#Nemanja Zelenović

#Rukomet

'