AKTUELNO

Rukometna reprezentacija Srbije večeras u Splitu započinje nastup na Evropskom prvenstvu i to protiv prvog favorita za osvajanje titule - domaćina Hrvatske, u vrućoj atmosferi pred 12.000 gledalaca u Spaladijum areni.

Ulaznice za "balkanski klasik" planule su već prvog dana prodaje, pa se očekuje "pojačani" ambijent, kakav je uvek prisutan u susretima reprezentacija dve zemlje.

Hrvati, kojima nedostaje samo evropsko zlato u trofejnoj kolekciji, još pamte poraz od Srbije pre šest godina u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu i sada žele pravi revanš.

S druge strane, "orlovi" u taj duel ulaze kao autsajderi, ali naravno da ovakav meč ne može da se čeka bez pritiska, što naglašava selektor Jovica Cvetković.

- Jedva čekamo da počne turnir, završili smo pripreme i pokušavamo da se održimo na nogama pored svega što nas je zadesilo. Ulazimo spremni i željni da napravimo što bolji rezultat, nismo došli da se predamo, već nadmećemo. Hrvatska je domaćin, izvanredna reprezentacija i ima prednost. Naći ćemo naA?in da pariramo, ako smo mogli Poljskoj i Rumuniji, možemo i njima - rekao je Cvetković u Splitu, posle poslednjeg treninga uoči meča.

Rukometaš Marko Vujin istakao je specifičnost utakmica Srbije i Hrvatske i podsetio na pobedu iz Beograda.

- Došli smo na EURO sa velikim očekivanjima iz razloga da smo 2012. godine osvojili srebro. Tada smo pred 23.000 gledalaca u Areni bili bolji od Hrvatske. Lepo je to doživeti, a posle toga su se desile lošije stvari, vezane van terena... Ako bismo prošli u drugi krug sa nekim bodom bio bih zadovoljan - zaključio je Vujin.

Pre meča Srbije i Hrvatske, koji se igra od 20:30 sati, takmičenjem u okviru A grupe turnir otvaraju Island i Švedska.

Pročitajte još: Karačić: Ako bude incidenata, telima ćemo štititi Srbe

#Hrvatska

#Rukomet

'