AKTUELNO

Najbolji srpski teniser Novak Doković vratio se na teren posle šestomesečne pauze i u dva seta ubedljivo pobedio Austrijanca Dominika Tima, u egzibicionom mecu na Kujong Klasiku u Melburnu.

Nekadašnji broj jedan na svetu slavio je posle 64 minuta igre sa ubedljivih 6:1, 6:4.

Prvi set dobio je za samo dvadesetak minuta.

Đoković je nosio kompresivni zavoj na desnoj ruci, a agencije ocenjuju da se videlo da uživa na terenu posle dugačke pauze.

Posle meča, uz osmeh, srpski teniser je rekao da nema sumnje da je spreman za Australijan open, prvi grene slem turnir sezone, a da mu je pobeda nad Timom dodatno učvrstila samopouzdanje, prenosi AP.

Đoković: Sjajan je osećaj vratiti se na teren

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je sjajan osećaj vratiti se na teren posle šest meseci odsustva zbog povrede i krenuti pobedom nad Austrajncem Dominikom Timom. Đoković je na egzibiciji u Kujongu ubedljivom igrom savladao petog tenisera sveta 6:1, 6:4 i najavio da je spreman za najviše domete. - Lepo je vratiti se na teren i u Australiju. Prošao sam težak period, povreda je najteži protivnik za sportistu. Moraš da daš sve od sebe da se oporaviš i sjajno je što opet igram mečeve, iako je egzibicija - rekao je Đoković posle pobede nad Timom. On je dodao da je naporno radio kako bi se oporavio od povrede lakta. - Borio sam se i mučio zbog povrede, znao sam da ću morati na dužu pauzu. U tenisu je sezona najduža od svih sportova i pauza mi je došla u pravo vreme - Novaka ne brine što je pao na 14. mesto na ATP listi, već je fokusiran isključivo na svoju igru. -Želim samo da pričam o svojoj igri, a ne o poziciji na ATP. Sjajno sam započeo, jedva sam čekao da se vratim takmičenju. Prvi put sam igrao sa "rukavom" u karijeri, uzimam tajne od Kirjosa kako bih servirao što bolje - zaključio je Novak.

#Novak Đoković

#Pobeda

'