AKTUELNO

Ruska teniserka Marija Šarapova mogla bi da se da se posle više od tri godine vrati na teren.

Tako barem prognoziraju neki ruski mediji analizirajući poslednje poteze svog najboljeg reketa svih vremena.

Šarapova se povukla pre tri godine, porodila se prošlog leta, dobila je sina Teodora, sa suprugom Aleksandrom Gilksom, milionerom iz Velike Britanije, dobro uložila novac i sada možda mašta o povratku na teren.

„Marija je posledenjih meseci ponovo počela da se pojavljuje u teniskim krugovima. Bila je na turniru u Montrealu, angažovala se u borbi protiv nejednakosti u visini nagradnih fondova za tenisere i teniserke…“, ističu u Rusiji.

Sjajna Ruskinja je ponovo počela da vežba.

"Vraćam se redovnim treninzima. Vežbam opet jer je u jakom telu i jak duh", objasnila je na društvenim mrežama svoju aktivnost u teretani ne otkrivši razloge povratka fizičkim aktivnostima.

Da ne trenira tek tako potvrđuju i reči Darije Sevil,, bivše ruske teniserke koja igra kao Australijanka:

"Ja očekujem još jedan povratak majki na teren. Niko ne trenira kao ona ako ne planira da ponovo igra tenis", istakla je Sevil posle gledanja videa koji je njena bivša zemljakinja okačila.

Kao inspiracija Šarapovoj mogla bi da posluži povratak na teren Dankinje Karoline Voznijacki.

Karolina ne igra od zime 2021, a Marija se penzionisala početkom 2020, neposredno pre pandemije korone.

U međuvremenu je 33-godišnja Dankinja rodila dvoje dece, letos se vratila na teren i već stigla do osmine finala Ju-Es opena.

Šarapova ima 36 godina, mesec dana je starija od Novaka Đokovića a i njena najveća rivalka Serena VIlijems je imala toliko godina kada se vratila na teren posle porođaja. Nije osvojila nijedan gren slem, ali je odigrala nekoliko velikih finala.

Autor: