AKTUELNO

Kada se postavi pitanje ko je najboljih teniser svih vremena, odgovor je jedan jedini - Novak Đoković. I tu nema nikakve dileme, 36-godišnji as je prvi na listi po gotovo svim mogućim parametrima.

Tokom bogate karijere, Đokovićevi glavni rivali bili su Rafael Nadal i Rodžer Federer, te su upravo njih trojica vodili "glavne bitke" na svim turnirima, a kada se podvuče crta - Đoković je ubedljivo najbolji i najefikasniji!

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Iako je na terenu Rafael Nadal bio ogroman Novakov rival, srpski teniser trudio se svim silama da van toga uspostavi maksimalno korektan odnos sa Špancem, dok na drugoj strani često puta nije naletao na istu reakciju.

Kada se osvrnemo unazad nekoliko godina, mnogo puta se dogodilo da Rafa, ili neko od njegovih ljudi iz tima, "podmetne nogu" Novaku, iako je u javnosti stvorena slika kako je sve bajno i sjajno!

U intervjuu za "La Vanguardiju" Toni Nadal je jednom prilikom na ružan način govorio o porodici Đoković, što mu je bilo apsolutno nepotrebno.

"Na konstataciju novinara da je Rafael Nadal lepo vaspitan i odgojen i da ne bi mogao da mu se desi haos kao što je Novaku Đokoviću u Australiji, Toni Nadal je poručio da "dobro okruženje" nije garancija pobede - i upravo iskoristio primer srpskog tenisera da odbrani tu tezu.

"Dozvolite mi da pojasnim... Pogledajte šta je Đoković sve osvojio sa onakvim okruženjem. U svakom slučaju, familija Nadal je normalna i uvek će biti. Počevši od mog brata Migela Anhela koji je igrao za Barselonu", rekao je tada Toni Nadal.

To je bila kap koja je prelila času. Iako nikada, naravno, javno nije pričao o tome, Novak je izuzetno zamerio Rafaelu zbog takvih izjava njegovih najbližih. Kurir je još pre godinu dana saznao istinu: Novak i Rafael nisu u dobrim odnosima! Dobili smo potvrdu sa više mesta da je to tačno. A, sada smo i dobili pečat na njoj posle ovih reči Nadala.

Večeras je ponovo Nadal dotakao dno dna, sa njegove strane ispaljena je odvratna izjava, pošto je istakao da bi Novak bio isfrustriran da nije ostvario rekord, što je zaprepastilo ljubitelje tenisa širom sveta.

Nadal se nije udostojio da čestita Srbinu na svemu što je uradio u "belom sportu", ali je zato prvi u redu kada treba da se "pljune" po njemu...

Autor: