AKTUELNO

Svet tenisa mogao bi da obraduje povratak Rafaela Nadala na teren. I to daleko pre očekivanog!

David Ferer, nekadašnji teniser i sadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Španije, objavio je sastav za takmičenje koje će uslediti samo dva dana nakon završetka US Opena na kom Novak Đoković ide ka novom peharu, i na tom spisku nema "bika sa Majkorke". Ipak, legendarni Ferer otkrio je da je u stalnom kontaktu sa Rafom, te da on trenira i želi da zaigra za Španiju u najskorijem vremenskom periodu.

- Nije utopija da Rafael Nadal igra ove godine u Dejvis kupu - rekao je David Ferer, pa dodao:

- Stalno sam u kontaktu sa Rafom, mogućnost da se on vrati u reprezentaciju ove godine potpuno je otvorena.

Zatim je istakao da je veoma moguće da će Nadal već u novembru biti na terenu.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena

- Nadal je trenutno na odmoru. Ne mogu ništa više da kažem, ali nadam se da će biti sa nama u novembru ako se plasiramo na finalni turnir Dejvis kupa. Moj san je da vodim reprezentaciju u kojoj će biti i on i Karlos Alkaraz - istakao je Ferer, a zatim se posvetio grupi na predstojećem Dejvis kupu gde će Španci igrati protiv Srbije, Češke i Južne Koreje:

- Veoma teška grupa i moraćemo mnogo da se namučimo. Za razliku od nekih drugih reprezentacija, mi nemamo formiran dubl i to nam ne odgovara. Mi smo selekcija igrača u singlu. Srbija sa Đokovićem će biti veoma opasna, Česi imaju sjajnu ekipu, među kojima je i mladi Menšik koji se odlično razvija. I Lehečka je sve bolji - zaključio je on.

#Rafael Nadal