AKTUELNO

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković 2017. godinu ocenio je kao jednu od najuspešnijih i poručio da Srbija može da bude ponosna na uspehe svojih sportista.

- Godina za nama, za naše sportiste bila je veoma uspešna i verovatno najbolja postolimpijska godina koju pamtimo. Da osam olimpijskih medalja iz Rija nisu slučajnost pokazuje nam preko 20 medalja na Svetskim i Evropskim prvenstvima u 2017. Svim sportistima i njihovim stručnim timovima, koji su ostvarili vanserijske rezultate, čestitam na uspesima koji su nas učinili ponosnim - rekao je Maljković na tradicionalnom izboru OKS na svečanosti u Domu narodne Skupštine.

On je dodao da je čitav sistem, kao i stručni tim pored sportista zaslužan za uspehe.

"Kao čovek koji je veliki deo života posvetio sportu svestan sam da se vrhunski rezultati grade na teškom radu pojedinaca, ali se ne može ostvariti bez podrške čitavog sistema. Sada je dobar trenutak da naglasim značaj uloge svih ljudi u sportu u tom sistemu, od klubova, Sportskih saveza, do nas koji se borimo da im svima obezbedimo uslove da ostvare svoje snove".

Naglasio je i da mu je čast što je na čelu OKS-a, ali i velika odgovornost kako bi se konstantno stvarali šampioni.

- Ponosno naglašavam da je 50 mladih sportista, osvajača medalja na Svetskim i Evropskim prvenstvima, u razvojnom programu OKS-a. Naši sportisti su najbolji ambasadori Srbije - zaključio je Maljković.

#Božidar Maljković

'